Öğr. Gör. Dr. İBRAHİM YAVUZ


Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Organik Tarım Pr.


WoS Araştırma Alanları: Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age), Bitki Ve Hayvan Bilimleri, Temel Bilimler (Sci), Çok Disiplinli Bilimler, Entomoloji, Mühendislik Çevre, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Zooloji, Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Doğa Bilimleri Genel, Mühendislik, Tarım Bilimleri, Ziraat Mühendisliği


Avesis Araştırma Alanları: Tarımsal Bilimler, Ziraat, Zootekni ve Hayvan Besleme, Zootekni, Arı ve İpek Böceği, Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Biyokimyası, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: ibrahimyavuz@akdeniz.edu.tr
İş Telefonu: +90 242 310 1624 Dahili: 1624
Fax Telefonu: +90 242 345 1096
Web: https://avesis.akdeniz.edu.tr/ibrahimyavuz
Ofis: Teknik Bilimler MYO 101 nolu oda
Posta Adresi: Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler MYO / ANTALYA

Metrikler

Yayın

14

H-İndeks (WoS)

1

Atıf (Scopus)

10

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

12

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

4

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. İbrahim Yavuz, Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokent'te 26.08.2016 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 12.02.2018 tarihinde Antalya Teknokent Genel Müdürü olarak atanmıştır.

Dr. İbrahim Yavuz birçok Ar-Ge projesinde görev almış, özel şirketlere ve kurumlara danışmanlık yapmıştır. 2011 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Teknogirişim Sermayesi Desteği" kapsamında hibe ödülü almış olan projede Ar-Ge mühendisi olarak çalışmıştır. 2012 yılında ise "Fonksiyonel bir gıda olarak propolisin toz ekstrakt halinde elde edilmesi" iş fikri ile Teknogirişim Desteği hibe ödülü alarak Ar-Ge projesini Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te kurmuş olduğu "Yavuzbal Apiterapi" şirketiyle başarılı bir şekilde yürütmüştür.

Dr. İbrahim YAVUZ, Tarım, Hayvancılık, Gıda, Organik Arıcılık ve Biyoteknoloji Ar-Ge projeleri üzerine Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesinde akademisyen olan Yavuz Mühendislik Fakültesinde Akademik çalışmalarını ve Ar-Ge çalışmalarını devam ettirmektedir. Çalışma alanı ile ilgili yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime ve çalışmaya katılan Yavuz'un Projeleri üzerine ulusal ve uluslararası alanda yayın ve makaleleri bulunmaktadır.

Türkiye'nin desteklenen ilk genç girişimcilerinden olan Yavuz birçok mentörlük eğitimi ve programına dahil olmuştur. Halen birçok girişimcilik eğitim ve yarışmalarının eğitimcisi ve jüri üyeliği görevlerinde bulunmaktadır. Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan İnovatif ürünleri üzerine patent ve marketing çalışmalarını da sürdüren Dr. İbrahim Yavuz; Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Kent konseyi ve benzer birçok sivil toplum kuruluşu ve odanın yönetim kurulu ve komisyonlarında aktif olarak görev yapmaktadır.

Eğitim Bilgileri

2017 - 2021

2017 - 2021

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2010 - 2013

2010 - 2013

Yüksek Lisans

Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Anabilim Dalı, Türkiye

2004 - 2009

2004 - 2009

Lisans

Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2021

2021

Doktora

Apiterapi karışımlarında kullanılan arı sütünde 10-HDA'nın termal degradasyonunun belirlenmesi ve arı sütünün fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü

2013

2013

Yüksek Lisans

TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULAN ARI SÜTLERİNİN KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ

Akdeniz Üniversitesi, Zootekni Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Araştırma Alanları

Tarımsal Bilimler

Ziraat

Zootekni ve Hayvan Besleme

Zootekni

Arı ve İpek Böceği

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Biyokimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2013 - Devam Ediyor

2013 - Devam Ediyor

Öğretim Görevlisi Dr.

Akdeniz Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü

Yönetimsel Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Merkez Müdürü

Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Antalya Teknokent

2016 - 2018

2016 - 2018

Merkez Müdür Yardımcısı

Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Antalya Teknokent

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

ARI ZEHIRININ ALERJENITESININ AZALTILMASINDA ULTRAFILTRASYON UYGULAMASININ ETKINLIĞI

Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.

1. ULUSLARARASI ÜSKÜDAR BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.111-112, (Özet Bildiri)

2024

2024

PHYSIOLOGICAL EFFECTS OF ROYAL JELLY AS A FUNCTIONAL FOOD

Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.

10th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, ss.124

2024

2024

Deep Eutectic Solvent Pretreatment of Rye Bran for The Production of Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) Inulinase

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.

3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 29 Mart - 03 Mayıs 2024, ss.43, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

KSİLOOLİGOSAKKARİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.

7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 7 - 09 Mart 2024, ss.631, (Özet Bildiri)

2024

2024

GLUTENSİZ DİYETİN BESİNSEL KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.

7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.739

2012

2012

Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri

ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012

2012

2012

Propolisin yapısı, fonksiyonel özellikleri ve üretim teknolojisi

YAVUZ İ., ARSLAN KULCAN A., GÜREL F., KARHAN M.

3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)

Desteklenen Projeler

2011 - 2012

2011 - 2012

Türkiye’de Satışa Sunulan Arı Sütlerinin Kalitelerinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Yavuz İ., Gürel F. (Yürütücü)

2011 - 2012

2011 - 2012

Nar Suyu Üretiminde Siklodekstrin Uygulamasıyla Antioksidan Aktivitenin Arttırılması

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

ARSLAN KULCAN A. (Yürütücü), YAVUZ İ.


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Kasım 2020 - 01 Kasım 2020

01 Kasım 2020 - 01 Kasım 2020

Ulusal Patent Fuarı ve Kongresi 2020

Katılımcı

-Türkiye

01 Ağustos 2020 - 01 Ağustos 2020

01 Ağustos 2020 - 01 Ağustos 2020

Virtual NANO-2020 – International matchmaking event

Katılımcı

-Ukrayna

01 Ocak 2018 - 01 Ocak 2018

01 Ocak 2018 - 01 Ocak 2018

Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Propolisin Toz Ekstraktı Ve Suda Çözülebilir Halde Elde Edilmesi

Katılımcı

Antalya-Türkiye

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013

Türkiye'de Satışa Sunulan Arı Sütlerinin Kalitelerinin Belirlenmesi

Katılımcı

Antalya-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 1

h-indeksi (WOS): 1