Biyografi
Dr. İbrahim Yavuz, Batı Akdeniz Teknokenti Teknoloji Geliştirme Bölgesi Antalya Teknokent'te 26.08.2016 tarihinde Genel Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamış ve 12.02.2018 tarihinde Antalya Teknokent Genel Müdürü olarak atanmıştır.
Dr. İbrahim Yavuz birçok Ar-Ge projesinde görev almış, özel şirketlere ve kurumlara danışmanlık yapmıştır. 2011 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı "Teknogirişim Sermayesi Desteği" kapsamında hibe ödülü almış olan projede Ar-Ge mühendisi olarak çalışmıştır. 2012 yılında ise "Fonksiyonel bir gıda olarak propolisin toz ekstrakt halinde elde edilmesi" iş fikri ile Teknogirişim Desteği hibe ödülü alarak Ar-Ge projesini Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent'te kurmuş olduğu "Yavuzbal Apiterapi" şirketiyle başarılı bir şekilde yürütmüştür.
Dr. İbrahim YAVUZ, Tarım, Hayvancılık, Gıda, Organik Arıcılık ve Biyoteknoloji Ar-Ge projeleri üzerine Ar-Ge çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca, Akdeniz Üniversitesinde akademisyen olan Yavuz Mühendislik Fakültesinde Akademik çalışmalarını ve Ar-Ge çalışmalarını devam ettirmektedir. Çalışma alanı ile ilgili yurt içi ve yurt dışı birçok eğitime ve çalışmaya katılan Yavuz'un Projeleri üzerine ulusal ve uluslararası alanda yayın ve makaleleri bulunmaktadır.
Türkiye'nin desteklenen ilk genç girişimcilerinden olan Yavuz birçok mentörlük eğitimi ve programına dahil olmuştur. Halen birçok girişimcilik eğitim ve yarışmalarının eğitimcisi ve jüri üyeliği görevlerinde bulunmaktadır. Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkan İnovatif ürünleri üzerine patent ve marketing çalışmalarını da sürdüren Dr. İbrahim Yavuz; Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Kent konseyi ve benzer birçok sivil toplum kuruluşu ve odanın yönetim kurulu ve komisyonlarında aktif olarak görev yapmaktadır.
Eğitim Bilgileri
2017 - 2021
2017 - 2021Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2010 - 2013
2010 - 2013Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Zootekni Anabilim Dalı, Türkiye
2004 - 2009
2004 - 2009Lisans
Harran Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2021
2021Doktora
Apiterapi karışımlarında kullanılan arı sütünde 10-HDA'nın termal degradasyonunun belirlenmesi ve arı sütünün fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü
2013
2013Yüksek Lisans
TÜRKİYE'DE SATIŞA SUNULAN ARI SÜTLERİNİN KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
Akdeniz Üniversitesi, Zootekni Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Tarımsal Bilimler
Ziraat
Zootekni ve Hayvan Besleme
Zootekni
Arı ve İpek Böceği
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Mevzuatı ve Kalite Kontrolü
Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu
Gıda Biyokimyası
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2013 - Devam Ediyor
2013 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü
Yönetimsel Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorMerkez Müdürü
Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Antalya Teknokent
2016 - 2018
2016 - 2018Merkez Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Batı Akdeniz Teknoloji Geliştirme Bölgesi-Antalya Teknokent
Yönetilen Tezler
2013
2013Yüksek Lisans
TÜRKİYE’DE SATIŞA SUNULAN ARI SÜTLERİNİN KALİTELERİNİN BELİRLENMESİ
YAVUZ İ., GÜREL F.
İ.Yavuz(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025An Evaluation of Mathematical Modeling of Ethanol Fermentation with Immobilized Saccharomyces cerevisiae in the Presence of Different Inhibitors
Ünsal S. B. E., Tufan H. N. G., CANATAR M., YATMAZ E., YAVUZ İ., Germec M., et al.
Processes
, cilt.13, sa.3, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Conversion of wheat bran into fermentable sugars using deep eutectic solvent pretreatment in a high-pressure reactor
Gözde H. G., YAVUZ İ., Yakan A. I., TURHAN İ.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.19, ss.24515-24525, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Inulinase and fructooligosaccharide production from carob using Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) under solid-state fermentation conditions
CANATAR M., Tufan H. N. G., Ünsal S. B. E., Koc C. Y., Ozcan A., Kucuk G., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.245, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Production and Characterization of Kombucha Tea from Different Sources of Tea and Its Kinetic Modeling
Tarhan Kuzu K., Aykut G., Tek S., YATMAZ E., Germec M., YAVUZ İ., et al.
Processes
, cilt.11, sa.7, 2023 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020Cevap Yüzey Metodu Kullanılarak Keçiboynuzu Ekstraktında Bulunan D-Pinitolün Nanofiltrasyon Uygulamasıyla Zenginleştirilmesinin Optimize Edilmesi
HACIOĞLU A., ASSOUMOU U., Yıldız M., ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., KARHAN M.
Turkisk Journal of Food and Agriculture , cilt.8, sa.9, ss.1846-1853, 2020 (Hakemli Dergi)
2017
2017Chemical properties of the royal jellies in Turkish markets
Yavuz İ., Gürel F.
Mediterranean Agricultural Sciences
, cilt.30, sa.3, ss.281-285, 2017 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024ARI ZEHIRININ ALERJENITESININ AZALTILMASINDA ULTRAFILTRASYON UYGULAMASININ ETKINLIĞI
Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.
1. ULUSLARARASI ÜSKÜDAR BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.111-112, (Özet Bildiri)
2024
2024PHYSIOLOGICAL EFFECTS OF ROYAL JELLY AS A FUNCTIONAL FOOD
Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.
10th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, ss.124
2024
2024Deep Eutectic Solvent Pretreatment of Rye Bran for The Production of Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) Inulinase
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.
3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 29 Mart - 03 Mayıs 2024, ss.43, (Özet Bildiri)
2024
2024KSİLOOLİGOSAKKARİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 7 - 09 Mart 2024, ss.631, (Özet Bildiri)
2024
2024GLUTENSİZ DİYETİN BESİNSEL KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.739
2012
2012Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri
ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012
2012
2012Propolisin yapısı, fonksiyonel özellikleri ve üretim teknolojisi
YAVUZ İ., ARSLAN KULCAN A., GÜREL F., KARHAN M.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2012 - 2013
2012 - 2013FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK PROPOLİSİN TOZ EKSTRAKT HALİNDE ELDE EDİLMESİ
TÜBİTAK Projesi
Yavuz İ. (Yürütücü), Karhan M.
2011 - 2012
2011 - 2012Türkiye’de Satışa Sunulan Arı Sütlerinin Kalitelerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Yavuz İ., Gürel F. (Yürütücü)
2011 - 2012
2011 - 2012Nar Suyu Üretiminde Siklodekstrin Uygulamasıyla Antioksidan Aktivitenin Arttırılması
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
ARSLAN KULCAN A. (Yürütücü), YAVUZ İ.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Kasım 2020 - 01 Kasım 2020
01 Kasım 2020 - 01 Kasım 2020Ulusal Patent Fuarı ve Kongresi 2020
Katılımcı
-Türkiye
01 Ağustos 2020 - 01 Ağustos 2020
01 Ağustos 2020 - 01 Ağustos 2020Virtual NANO-2020 – International matchmaking event
Katılımcı
-Ukrayna
01 Ocak 2018 - 01 Ocak 2018
01 Ocak 2018 - 01 Ocak 2018Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Propolisin Toz Ekstraktı Ve Suda Çözülebilir Halde Elde Edilmesi
Katılımcı
Antalya-Türkiye
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013
01 Ocak 2013 - 01 Ocak 2013