Öğr. Gör. Dr. HATİCE GÖZDE HOSTA YAVUZ


Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Toplum Beslenmesi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Hububat Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Gözde Hosta Yavuz Hatice

Metrikler

Yayın

10

Atıf (Scopus)

1

H-İndeks (Scopus)

1

Proje

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2019 - 2023

2019 - 2023

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2004 - 2009

2004 - 2009

Lisans

Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2023

2023

Doktora

DERİN ÖTEKTİK ÇÖZÜCÜ KULLANILARAK LİGNOSELÜLOZİK BİYOKÜTLEDEN İNÜLİNAZ ENZİMİ ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU Sürdürülebilir Kalkınma

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2012

2012

Yüksek Lisans

Farklı baklagil unları ile zenginleştirilmiş glutensiz pirinç eriştelerinin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin incelenmesi

Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Hububat Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Seminer

Beslenme İlkeleri

Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği

Besin Kimyası Ve Analizleri Uygulaması 2

Beslenme Terminolojisi 2

Besin Kontrolü Ve Mevzuatı

Dünyadaki Besin Kaynakları

Besin Kimyası Ve Analizleri –2

Beslenme Terminolojisi 1

Beslenmeye Giriş

Seminer

Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II

Besin Kimyası Ve Analizleri 1

Besin Kimyası, ve Analizleri Uygulaması -I

besin kimyası, analizleri ve uygulamaları 2

besin kimyası, analizleri ve uygulamaları 1

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

ARI ZEHIRININ ALERJENiTESİNİN AZALTILMASINDA ULTRAFİLTRASYON UYGULAMASININ ETKİNLİĞİ

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.

ULUSLARARASI ÜSKÜDAR BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.111-112, (Özet Bildiri)

2024

2024

PHYSIOLOGICAL EFFECTS OF ROYAL JELLY AS A FUNCTIONAL FOOD

Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.

10th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, ss.124

2024

2024

Deep Eutectic Solvent Pretreatment of Rye Bran for The Production of Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) Inulinase

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.

3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 29 Mart - 03 Mayıs 2024, ss.43, (Özet Bildiri) Sürdürülebilir Kalkınma

2024

2024

KSİLOOLİGOSAKKARİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.

7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 7 - 09 Mart 2024, ss.631, (Özet Bildiri)

2024

2024

GLUTENSİZ DİYETİN BESİNSEL KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.

7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.739

2019

2019

Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase

Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)

2019

2019

Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract

Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1