Eğitim Bilgileri
2019 - 2023
2019 - 2023Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye
2009 - 2012
2009 - 2012Yüksek Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2004 - 2009
2004 - 2009Lisans
Hacettepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2023
2023Doktora
DERİN ÖTEKTİK ÇÖZÜCÜ KULLANILARAK LİGNOSELÜLOZİK BİYOKÜTLEDEN İNÜLİNAZ ENZİMİ ÜRETİMİNİN OPTİMİZASYONU
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2012
2012Yüksek Lisans
Farklı baklagil unları ile zenginleştirilmiş glutensiz pirinç eriştelerinin kalite ve bazı besinsel özelliklerinin incelenmesi
Hacettepe Üniversitesi, Fen Bilimleri, Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Hububat Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Verdiği Dersler
Lisans
Lisans
Seminer
Beslenme İlkeleri
Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği
Besin Kimyası Ve Analizleri Uygulaması 2
Beslenme Terminolojisi 2
Besin Kontrolü Ve Mevzuatı
Dünyadaki Besin Kaynakları
Besin Kimyası Ve Analizleri –2
Beslenme Terminolojisi 1
Beslenmeye Giriş
Seminer
Toplu Beslenme Yapan Kurumlarda Beslenme II
Besin Kimyası Ve Analizleri 1
Besin Kimyası, ve Analizleri Uygulaması -I
besin kimyası, analizleri ve uygulamaları 2
besin kimyası, analizleri ve uygulamaları 1
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Harnessing deep eutectic solvent for enhanced inulinase production from agricultural via submerged fermentation with Aspergillus niger
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES , cilt.295, ss.1, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Conversion of wheat bran into fermentable sugars using deep eutectic solvent pretreatment in a high-pressure reactor
Gözde H. G., YAVUZ İ., Yakan A. I., TURHAN İ.
Biomass Conversion and Biorefinery
, cilt.14, sa.19, ss.24515-24525, 2024 (SCI-Expanded)
2021
2021Mannooligosaccharide production by ß-mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B., Başmak S., Ozcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz G., et al.
Journal Of Food Processing And Preservation , cilt.45, sa.8, ss.1-11, 2021 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024ARI ZEHIRININ ALERJENiTESİNİN AZALTILMASINDA ULTRAFİLTRASYON UYGULAMASININ ETKİNLİĞİ
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.
ULUSLARARASI ÜSKÜDAR BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 19 - 20 Temmuz 2024, ss.111-112, (Özet Bildiri)
2024
2024PHYSIOLOGICAL EFFECTS OF ROYAL JELLY AS A FUNCTIONAL FOOD
Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G.
10th INTERNATIONAL BLACK SEA COASTLINE COUNTRIES SCIENTIFIC RESEARCH CONFERENCE, Samsun, Türkiye, 7 - 09 Nisan 2024, ss.124
2024
2024Deep Eutectic Solvent Pretreatment of Rye Bran for The Production of Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) Inulinase
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.
3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 29 Mart - 03 Mayıs 2024, ss.43, (Özet Bildiri)
2024
2024KSİLOOLİGOSAKKARİTLERİN SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ VE GIDALARDA KULLANIMI
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ., İşci Yakan A., Turhan İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, 7 - 09 Mart 2024, ss.631, (Özet Bildiri)
2024
2024GLUTENSİZ DİYETİN BESİNSEL KALİTESİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
Hosta Yavuz H. G., Yavuz İ.
7. ULUSLARARASI SAĞLIK BİLİMLERİ VE YAŞAM KONGRESİ, Burdur, Türkiye, 7 - 09 Mart 2024, ss.739
2019
2019Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase
Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
2019Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1
Desteklenen Projeler
2024 - 2026
2024 - 2026
Lignoselülozik Biyokütleden Derin Ötektik Çözücü Kullanımı ile Oligosakkarit Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
Hosta Yavuz H. G. (Yürütücü)
2023 - 2023
2023 - 2023Derin ötektik çözücü kullanılarak lignoselülozik biyokütleden inülinaz enzimi üretiminin optimizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TURHAN İ. (Yürütücü), HOSTA YAVUZ H. G.
2012 - 2013
2012 - 2013Baklagil Unları ile Glutensiz Makarna Üretimi
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
HOSTA YAVUZ H. G. (Yürütücü)
2010 - 2011
2010 - 2011