Eğitim Bilgileri
2017 - 2025
2017 - 2025Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
2010 - 2015
2010 - 2015Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2025
2025Doktora
Yenilebilir Makrofungusların Derin Kültür Fermentasyon Yöntemiyle Üretimi ve Biyokütlenin Et İkame Maddesi Olarak Kullanım Potansiyeli
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi
2017
2017Yüksek Lisans
Tüketime Hazır Gıdaların Listeria spp. Varlığı Bakımından Taranması
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2017
2017İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
İş Sağlığı ve Güvenliği
Akdeniz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2017 - Devam Ediyor
2017 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2020
2020OCCURRENCE OF LISTERIA SPP. AND ANTIBIOTIC RESISTANCE PROFILES OF LISTERIA MONOCYTOGENES FROM RAW MEAT AT RETAIL IN TURKEY
Sanlibaba P., Tezel B. U., ÇAKMAK G. A., Keskin R., Akcelik M.
ITALIAN JOURNAL OF FOOD SCIENCE
, cilt.32, sa.1, ss.234-250, 2020 (SCI-Expanded)
2018
2018Prevalence and Antibiotic Resistance of Listeria monocytogenes Isolated from Ready-to-Eat Foods in Turkey
Sanlibaba P., Tezel B. U., Cakamk G. A.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.2018, 2018 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2018
2018DETECTION OF LISTERIA SPP. IN RAW MILK AND DAIRY PRODUCTS RETAILED IN ANKARA
ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B., ÇAKMAK G. A.
GIDA / THE JOURNAL OF FOOD
, cilt.43, sa.2, ss.273-282, 2018 (Hakemli Dergi)
2015
2015Antibiotic Resistance in Enterococci
Şanlıbaba P., ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B., Şentürk E.
Europian International Journal of Science and Humanities , cilt.1, sa.9, ss.15-29, 2015 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2022
2022Importance of Morcella spp. on Nutrition and Health
Keser C., Çakmak G. A., Karakaş Budak B.
Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.6
2018
2018Genotypic Characterization of Listeria spp. Isolated from Meat and Meat Products in Turkey
ÇAKMAK G. A., ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Molecular Characterization of Listeria spp. Isolated from Ready to Eat Foods in Turkey
ÇAKMAK G. A., ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B.
International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018
2018
2018Prevalence of Lısterıa Spp. From Raw Milk and Milk Products Retaıled in Ankara
ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B., ÇAKMAK G. A.
International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 20118), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2017
2017Mikrobiyel Biyofilmler
ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B., Şanlıbaba P.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.143
2017
2017Listeria Türlerinin Virülans Özellikleri
ÇAKMAK G. A., Şanlıbaba P.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.142, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Çiğ Et ürünlerinin Listeria spp. Varlığı Bakımından Taranması
Keskin R., ÇAKMAK G. A., Şanlıbaba P., Uymaz Tezel B.
10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.144, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Detection and Isolation of Listeria spp. in Ready-to-Eat Foods in Turkey
ÇAKMAK G. A., Keskin R., Şanlıbaba P., Uymaz Tezel B.
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF 2017, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.30
2016
2016Isolation of Listeria from Raw Milk and Cheese Samples in Ankara and Çanakkale
Keskin R., ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B., Şanlıbaba P.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, ss.105, (Tam Metin Bildiri)
2016
2016Laktik Asit Bakterilerinde Probiyotik Fonksiyonlar Bakımından Ekzopolisakkarit Üretimi
Şanlıbaba P., ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B.
12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.448, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2021 - 2024
2021 - 2024Protein Kaynağı ve Et İkame Maddesi Olarak Antalya ve Çevresinde Doğal Olarak Yetişen Lactarius ve Morchella Türlerinin Biyoteknolojik Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Karakaş Budak B. (Yürütücü), Yatmaz E., Akgül H., Öziyci H. R.
Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018
International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2
Katılımcı
İzmir-Türkiye
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017
01 Kasım 2017 - 01 Kasım 201710. Gıda Mühendisliği Kongresi
Katılımcı
-Türkiye
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017
01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017