Arş. Gör. GÜRCÜ AYBİGE ÇAKMAK


Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Gıda Bilimi


WoS Araştırma Alanları: Tarım Bilimleri, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Tarım Ve Çevre Bilimleri (Age)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Çakmak, G. A

Metrikler

Yayın

19

Atıf (WoS)

13

H-İndeks (WoS)

2

Atıf (Scopus)

42

H-İndeks (Scopus)

2

Proje

1

Açık Erişim

2
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2017 - 2025

2017 - 2025

Doktora

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye

2010 - 2015

2010 - 2015

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2025

2025

Doktora

Yenilebilir Makrofungusların Derin Kültür Fermentasyon Yöntemiyle Üretimi ve Biyokütlenin Et İkame Maddesi Olarak Kullanım Potansiyeli

Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi

2017

2017

Yüksek Lisans

Tüketime Hazır Gıdaların Listeria spp. Varlığı Bakımından Taranması

Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2017

2017

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri

İş Sağlığı ve Güvenliği

Akdeniz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

Importance of Morcella spp. on Nutrition and Health

Keser C., Çakmak G. A., Karakaş Budak B.

Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.6

2018

2018

Genotypic Characterization of Listeria spp. Isolated from Meat and Meat Products in Turkey

ÇAKMAK G. A., ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF-2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

Molecular Characterization of Listeria spp. Isolated from Ready to Eat Foods in Turkey

ÇAKMAK G. A., ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B.

International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 2018), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

2018

2018

Prevalence of Lısterıa Spp. From Raw Milk and Milk Products Retaıled in Ankara

ŞANLIBABA P., UYMAZ TEZEL B., ÇAKMAK G. A.

International Conference onAgriculture, Forest, FoodSciences and Technologies (ICAFOF 20118), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

Mikrobiyel Biyofilmler

ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B., Şanlıbaba P.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.143

2017

2017

Listeria Türlerinin Virülans Özellikleri

ÇAKMAK G. A., Şanlıbaba P.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.142, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Çiğ Et ürünlerinin Listeria spp. Varlığı Bakımından Taranması

Keskin R., ÇAKMAK G. A., Şanlıbaba P., Uymaz Tezel B.

10. Gıda Mühendisliği Kongresi, Antalya, Türkiye, 9 - 11 Kasım 2017, ss.144, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

Detection and Isolation of Listeria spp. in Ready-to-Eat Foods in Turkey

ÇAKMAK G. A., Keskin R., Şanlıbaba P., Uymaz Tezel B.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies ICAFOF 2017, Nevşehir, Türkiye, 15 - 17 Mayıs 2017, ss.30

2016

2016

Isolation of Listeria from Raw Milk and Cheese Samples in Ankara and Çanakkale

Keskin R., ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B., Şanlıbaba P.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON BIOLOGICAL SCIENCES (ICBS), Konya, Türkiye, 21 - 23 Ekim 2016, ss.105, (Tam Metin Bildiri)

2016

2016

Laktik Asit Bakterilerinde Probiyotik Fonksiyonlar Bakımından Ekzopolisakkarit Üretimi

Şanlıbaba P., ÇAKMAK G. A., Uymaz Tezel B.

12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 5 - 07 Ekim 2016, ss.448, (Tam Metin Bildiri)


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

01 Nisan 2018 - 01 Nisan 2018

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies 2Sürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

İzmir-Türkiye

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

01 Kasım 2017 - 01 Kasım 2017

10. Gıda Mühendisliği Kongresi

Katılımcı

-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and TechnologiesSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

Nevşehir-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 17

h-indeksi (WOS): 2