Covid-19 Krizinin Restoranlar Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi: Antalya Örneği


Creative Commons License

Şahin M. T., Doğan B., Çakır G.

Menba Kastamonu Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dergisi, cilt.10, ss.82-93, 2024 (Hakemli Dergi)

Özet

Covid-19 krizi restoran işletmelerini önemli ölçüde etkilemiştir. Bu araştırmanın amacı Antalya ilinin Covid-19 salgını sürecinde restoranlar üzerindeki etkisini, meydana gelen değişimlerini ve alınan tedbirler sonucunda restoranların izlemiş oldukları yollar üzerinde rol oynayan faktörleri ortaya koymaktır. Bu amaç doğrultusunda araştırma nitel araştırma yöntemleri çerçevesinde derinlemesine görüşme yapılmış ve veriler toplanmıştır. Derinlemesine görüşmeden elde edilen veriler içerik analizi tekniği uygulanarak temalaştırılmıştır. Yapılan analiz sonucunda Covid-19 krizinin Antalya üzerinde olumsuz etki yarattığı ve paket servis sistemi kullanmayan işletmelerin bile paket servis sistemine geçiş yaptığı ve bu sistem sayesinde işletmelerini ayakta tutabildiği tespit edilmiştir.