Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü, Elektronik
WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Mühendislik Biyomedikal, Mühendislik Elektrik Ve Elektronik, Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)
Avesis Araştırma Alanları: Bilgisayar Bilimleri, Bilgisayarla Görme, Yapay Zeka, Bilgisayarda Öğrenme ve Örüntü Tanıma, Doğal Dil İşlemesi, Evrimsel Hesaplama, Metin/Doküman İşleme, Örüntü Tanıma ve Görüntü İşleme, Sinirsel Ağlar, Biyomedikal Mühendisliği, Biyomedikal Görüntü İşleme, Biyosinyal İşleme, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik, Devre Kuramı, Dönüştürücüler ve Algılama Aygıtları, Elektronik Devreler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

72

Atıf (WoS)

107

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

176

H-İndeks (Scopus)

9

Proje

18

Fikri Mülkiyet

1

Tez Danışmanlığı

9

Açık Erişim

11
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Prof. Dr. Süleyman Bilgin, 1978 yılında Karadeniz Ereğli’de doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Burdur’da tamamladı. 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesinden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun oldu. Yüksek lisans öğrenimini 2003 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Fen Bilimleri Enstitüsü Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında, doktorasını ise Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Anabilim Dalında Mayıs 2008’de tamamladı. Mezuniyet sonrası 2001-2003 yılları arasında İstanbul Erelsan Ltd. Şti. AR-GE sorumlusu olarak görev yaptı. Daha sonra 2004-2009 yılları arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gölhisar Meslek Yüksekokulunda öğretim görevlisi olarak çalıştı. Doktora öğrenimini tamamladıktan sonra 2009 yılında Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümüne öğretim üyesi olarak atandı.  2018 yılında doçent ünvanını almıştır. Halen Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdüren Süleyman Bilgin’in ulusal ve uluslarası hakemli dergilerde yayınlanmış otuzun üzerinde makalesi, ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş ellinin üzerinde bildirisi, dört adet ulusal ve uluslararası kitap bölüm yazarlığı bulunmaktadır.  Yapay zeka uygulamaları, Biyomedikal sistemler, Sinyal İşleme, Görüntü işleme konularında çalışmalar yapmaktadır.