Sosyal Hizmet, evsizlik, sosyal hizmet, sosyal hizmetler, sosyal hizmet eğitimi, kamu refahı, aile danışmanlığı, çocuk refahı ve istismar, sosyal hizmet idaresi, gruplarla sosyal çalışma ve gerontolojik sosyal çalışma ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.
Sosyal Konular, birey, aile veya toplum için sosyal sorunları ele alan çok çeşitli konularda kaynakları kapsar. Bu kategoride yer alan kaynaklar, ölüm çalışmaları, bilim ve teknolojideki konular, toplumsal cinsiyet çalışmaları, etik çalışmalar, medya çalışmaları, ırk ve sınıf ile teknoloji ve toplum arasındaki etkileşimle ilgilidir.
Kamu, Çevre ve İş Sağlığı, epidemiyoloji, hijyen ve sağlık ile ilgili kaynakları kapsamaktadır; paraziter hastalıklar ve parazitoloji; tropik ilaç; endüstriyel ilaç; tıbbi iş; enfeksiyon kontrolü; ve koruyucu ilaç. Ayrıca çevre sağlığı ile ilgili kaynaklar da dahildir; kanser nedenleri ve kontrolü; havacılık, aerosol ve vahşi tıp.
Kamu Yönetimi, kamu işletmelerinin yönetimi, hükümet kararlarının uygulanması, kamu ve özel sektör arasındaki ilişki, kamu maliyesi politikası ve devlet bürokrasisi çalışmaları ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Siyaset Bilimi, politik çalışmalar, askeri çalışmalar, seçim ve yasama süreçleri, politik teori, siyaset bilimi tarihi, siyasal sistemlerin karşılaştırmalı çalışmaları ve siyaset ile diğer bilim ve sosyal bilim alanlarının etkileşimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Planlama ve Geliştirme, hem azgelişmiş hem de sanayileşmiş alanların ekonomisi ve sosyal gelişimi ile ilgili kaynaklarla ilgilidir. Bu kategorideki kaynaklar, ekonomik tahmin, geliştirme çalışmaları, politika oluşturma stratejileri, planlama teorileri ve üçüncü dünyanın büyümesi gibi konulara odaklanmaktadır.
Kanun, karşılaştırmalı hukuk, kriminoloji, iş hukuku, bankacılık, şirket ve vergi hukuku, anayasa hukuku, medeni haklar, telif hakkı ve fikri mülkiyet hukuku, çevre hukuku, aile hukuku, tıp dahil olmak üzere, ulusal ve uluslararası hukukun genel ve özel alanlarındaki kaynakları kapsamaktadır. ve hukukun yanı sıra psikoloji ve hukuk.
Uluslararası İlişkiler, dış politika, karşılaştırmalı dünya siyaseti, dünya ticareti ve ticareti, uluslararası yasal konular, barış çalışmaları ve çatışma çözümü, askeri ittifaklar ve stratejik çalışmalar ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Ağırlama, Boş Zaman, Spor ve Turizm, rekreasyon ve boş zaman çalışmaları, spor, konukseverlik, seyahat ve turizm konularına odaklanan kaynakları kapsar.
Sağlık Politikası ve Hizmetleri, sağlık hizmetleri sağlama ve yönetimi, mali analiz, sağlık etiği, sağlık politikası ve bakım kalitesi dahil olmak üzere sağlık sistemlerine ilişkin kaynakları kapsamaktadır.
Folklor, çeşitli milliyetler ve etnik grupların gelenekleri, halk oyunları, hikâye anlatımı, yemek, düğün ve cenaze törenleri, çocuk oyunları vb. Kaynakları kapsar. Halk müziği kaynakları hem burada hem de MÜZİK kategorisinde yer almaktadır.
Aile Çalışmaları, aile terapisi, aile hukuku, evlilik, boşanma, aile planlaması ve aile tarihi gibi konular ve alanlardaki kaynakları içerir. Disiplinler arası doğası, bu kategorideki birçok kaynak diğer kategorilerde de görünür.
Etnik Çalışmalar, belirli etnik grupların tarihi, siyasi, sosyal ve ekonomik etkileşimleri dahil olmak üzere etnik / ırksal, sosyal ve kültürel çeşitlilik konularına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.
Etik, insan davranışının ve iş ahlakı, tıp etiği, çevre etiği, vb. Gibi sosyal ilişkilerin değerlendirmesinin tüm yönleri dahil olmak üzere normatif etik üzerine kaynakları kapsar. Tanımlayıcı etiği A & HCI, Felsefe'de kapsamlı olarak ele alınmaktadır.
Çevre Çalışmaları, doğadaki multidisipliner kaynakları kapsar. Bunlar arasında çevre politikası, bölgesel bilim, planlama ve hukuk, doğal kaynakların yönetimi, enerji politikası ve çevre psikolojisi bulunmaktadır.
Eğitim, Bilimsel Disiplinler, biyoloji, eczacılık, biyokimya, mühendislik, kimya, beslenme ve tıp dahil olmak üzere bilimsel disiplinlerdeki tüm eğitim kaynaklarını kapsamaktadır.
Eğitim ve Öğretim Araştırmaları, teorik eğitimden uygulamalı, anaokulundan doktora derecesine kadar, eğitimin tüm alanlarındaki kaynakları kapsar. Bu kategoride pedagoji ve metodolojinin yanı sıra eğitim tarihi, okuma, müfredat çalışmaları, eğitim politikası, eğitim sosyolojisi ve ekonomisi, sınıfta bilgisayar kullanımı gibi kaynaklar yer almaktadır.
Demografi, özellikle nüfusları, yoğunluğu, dağılımı ve hayati istatistikleri ile ilgili olarak, insan toplulukları üzerindeki kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan kaynaklar göç modelleri, sosyal biyoloji, doğurganlık ve doğum kontrolü, demografik tahmin, çevresel ve ekonomik faktörler ve yaşam süresi araştırmaları ile ilgilidir.
İletişim, sözel ve sözel olmayan fikir ve bilgi alışverişi çalışmalarının kaynaklarını kapsamaktadır. İletişim teorisi, pratiği ve politikası, medya çalışmaları (gazetecilik, yayıncılık, reklamcılık vb.), Kitle iletişimi, kamuoyu, konuşma, iş ve teknik yazının yanı sıra halkla ilişkiler de buna dahildir.
Alan Çalışmaları, Afrika, Asya, Latin Amerika, Orta Doğu, Pasifik Kıyıları gibi bir coğrafi alanın veya bölgenin sosyal, ekonomik, politik ve askeri niteliğiyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar tarihsel olma eğilimindedir. ve disiplinler arası doğada.
Kadın Çalışmaları kadın ve sağlık, kadın psikolojisi, kadın ve siyaset gibi disiplinler arası konuların yanı sıra toplumsal cinsiyet çalışmaları ve feminizm üzerine odaklanan kaynakları da kapsamaktadır.
Kentsel Çalışmalar, kent planlamasının ve kentsel tasarımın sosyal yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsanan konular arasında kentsel çevrenin birey üzerindeki etkileri, kentleşmenin doğal çevre, kentsel ekonomi, kentsel teknoloji, konut planlaması, kentsel eğitim ve kentsel hukuk üzerindeki etkileri sayılabilir.
Sosyoloji, insan gücü, sosyal yapılar ve sosyal değişimin yanı sıra sosyal güçlerin şekillendirdiği insan davranışının incelenmesine odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategoride ele alınan alanlar arasında toplum çalışmaları, sosyo-etnik sorunlar, kırsal sosyoloji, sosyobiyoloji, sosyal sapma, toplumsal cinsiyet çalışmaları, hukuk sosyolojisi, din sosyolojisi ve karşılaştırmalı sosyoloji yer almaktadır.
Genetik ve Kalıtım, genlerin yapısı, işlevleri ve özellikleri ile kalıtımın özellikleri ile ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategori aynı zamanda kalıtsal özellikleri, populasyon genetiğini, polimorfizmin sıklığı ve dağılımını ve kalıtsal hastalıkları ve replikatif sürecin bozukluklarını da ele almaktadır. Bu kategori, biyokimya ve moleküler biyolojiden, tek bir fonksiyonel birim olarak geni özel olarak vurgulaması ve genin organizmanın bir bütün olarak üzerindeki etkisi ile ayırt edilebilir.
Bulaşıcı Hastalıklar, HIV, AIDS, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STD'ler) de dahil olmak üzere klinik olarak önemli viral veya bakteriyel hastalıkların patogenezinin her yönüyle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, aynı zamanda, konakçı-patojen etkileşimlerindeki kaynakların yanı sıra, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve epidemiyolojisi ile de ilgilidir.
Viroloji, viral organizmaların ve konak-virüs etkileşimlerinin tüm yönleriyle ilgilenen kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, bitki, hayvan ve insana özgü virüslerin yanı sıra bakteriyofajların moleküler, biyokimyasal ve hücresel çalışmalarını kapsamaktadır. Bu kategori ayrıca tıbbi viroloji ve patogenez ve viral hastalıkların tedavisi ile ilgili materyalleri içerir.
Biyoloji kategorisi biyolojiye geniş ya da disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları içerir. Buna ek olarak, teorik biyoloji, matematik biyoloji, termal biyoloji, kriyobiyoloji ve biyolojik ritim araştırması gibi diğer kategorilerde yer almayan belirli bir biyoloji alanını kapsayan materyalleri içerir.
Parazitoloji, parazitlerin, diğer canlı organizmalarda ya da diğer canlılarda yaşayan, kendileri için fayda sağlayan ve çoğu zaman ev sahiplerine zarar veren organizmaların çalışmasının birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsar.
Davranış Bilimleri, insanlarda veya hayvanlarda gözlemlenebilir eylemin biyolojik bağıntılarını ele alan kaynakları kapsar. Bunlar, saldırganlık, cinsel davranış ve öğrenme gibi doğal ve farmakolojik çeşitli faktörleri içerir. Bu kategorideki kaynaklar nörobiyoloji, deneysel psikoloji, etoloji, bilişsel değerlendirme ve nörolojik bozuklukların davranışsal sonuçlarını kapsamaktadır.
Arkeoloji, geçmiş insan yaşamı ve faaliyetlerinin maddi kalıntılarını (fosil, kalıntı, eser ve anıt gibi) inceleyen kaynakları içerir. Bu kategori, tespit ve analiz yöntemleri de dahil olmak üzere arkeolojinin tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Antropolojik arkeoloji kaynakları da SSCI'da ele alınmaktadır.
Beşeri bilimler, multidisipliner, yaratıcı, sanatsal, felsefi veya tarihsel anlatımla ilgili iki veya daha fazla konuda kaynakları ve bu çalışmaların oluşturduğu kayıtlar, belgeler, eserler veya eserler gibi belirli bir kütüphanenin koleksiyonları gibi kaynakları içerir. Belli bir disiplinin veya kültürün tüm yönleriyle ilgili kaynaklar burada sınıflandırılmaktadır.