Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Manavgat Sosyal Ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri Abd
WoS Araştırma Alanları: Bilgisayar Bilimi, Matematik
Avesis Araştırma Alanları: Bilgi Güvenliği ve Güvenilirliği, Kriptoloji, Kuantum Kriptografi, Cisim Kuramı ve Polinomlar, Kombinatorik

Metrikler

Yayın

33

Atıf (WoS)

161

H-İndeks (WoS)

7

Atıf (Scopus)

176

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

340

H-İndeks (Scholar)

11

Proje

5

Tez Danışmanlığı

3

Biyografi

Dr. Ahmet Sınak 1984 yılında Antalya’da doğdu. 2005 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümünde Lisans eğitimine başlamış ve 2009 yılında bu bölümden birincilikle mezun olmuştur. 2011 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uygulamalı Matematik Enstitüsü (UME) Kriptografi Programında Yüksek Lisans eğitimine başlamış ve “On Verification of Restricted Extended Affine Equivalence of Vectorial Boolean Functions (Vektör Boole Fonksiyonların Kısıtlı Genişletilmiş Afin Denkliği Üzerine)” başlıklı yüksek lisans tezini Prof. Dr. Ferruh Özbudak danışmanlığında ve Doç. Dr. Oğuz Yayla’nın eş-danışmanlığında tamamlayarak 2012 yılında mezun olmuştur. Aynı yıl ODTÜ UME Kriptografi Programında doktoraya başlamış, 8 Eylül 2017’de Prof. Dr. Ferruh Özbudak ve Prof. Dr. Sihem Mesnager (Matematik Bölümü, Paris 8 Üniversitesi, Fransa) ortak danışmanlığında yürüttüğü “Contributions on Plateaued  (Vectorial) Functions for Symmetric Cryptography and Coding Theory (Simetrik Kriptografi ve Kodlama Teorisi için (Vektörel) Plato Fonksiyonlar Üzerine Katkılar)” başlıklı doktora tezini savunarak doktorasını tamamlamıştır. 11 Ağustos 2022 tarihinde Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından Matematik Bilim alanından Doçent unvanını almıştır.

Doktora sırasında TÜBİTAK-BİDEB 2214/A burs programı kapsamında Kasım 2016 - Temmuz 2017 tarih aralığında tez danışmanı Prof. Mesnager ile doktora tezi üzerine çalışmak için Paris 8 Üniversitesi’nde bulunmuştur. Ayrıca, TÜBİTAK-BİDEB 2219 burs programı kapsamında Haziran-Eylül 2018 ve Fransız Büyükelçiliği araştırma burs programı kapsamında Temmuz-Eylül 2024 tarihlerinde ortak akademik çalışmalar yapmak için doktora sonrası araştırmacı olarak Paris 8 Üniversitesi’nde bulunmuştur.

Aralık 2010 - Ağustos 2011 tarihlerinde Artvin Çoruh Üniversitesi, Fen Fakültesi, Matematik Bölümü’nde, Ağustos 2011- Şubat 2012 tarihlerinde Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik-Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde ve Şubat 2012- Ocak 2018 tarih aralığında ODTÜ UME’de araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır. Sırasıyla, Ocak 2018 – Ocak 2020, Ocak 2020-Ağustos 2022 ve Ağustos 2022-Haziran 2024 tarih aralıklarında Necmettin Erbakan Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde doktor araştırma görevlisi, Dr. Öğretim üyesi ve Doçent olarak görev yapmıştır. 28 Haziran 2024 tarihinden itibaren Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü’nde doçent olarak görev yapmaktayım.

Çalışma alanı günümüz teknoloji çağının önemli bilim alanlarından olan Kriptografi ve Kodlama Teorisi üzerinedir. Çalışma konuları arasında şifrelemede kullanılan kriptografik fonksiyonlar ve bu fonksiyonların doğrusal kodlar ve gizli anahtar paylaşım şemaları ile ilişkileri yer almaktadır. Mevcut çalışmaları arasında finans ve sağlık sektörü gibi birçok alanda geleceğin teknolojisi olarak gösterilen Blokzincir Teknolojisinde kullanılan kriptografik protokollerin tasarımı ve analizi yer almaktadır. Ayrıca, kuantum sonrası kriptografik algoritmaların tasarımı ve analizi üzerine de çalışmalarını sürdürmektedir.