Eğitim Bilgileri
1994 - 1998
1994 - 1998Doktora
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
Trabzonhurmasının kimyasal bileşimi üzerine araştırmalar
Ankara Üniversitesi, Fen Bilimleri Ens., Gıda Mühendisliği
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Teknolojisi
Meyve, Sebze, Kuruyemiş Teknolojisi
Gıda İşleme (Pastörizasyon,Sterilizasyon, Soğutma, Kurutma)
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Ünvanlar / Görevler
2012 - Devam Ediyor
2012 - Devam EdiyorProf. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
2006 - 2012
2006 - 2012Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
2000 - 2006
2000 - 2006Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
2009 - 2013
2009 - 2013Bölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü
Yönetilen Tezler
2021
2021Doktora
APİTERAPİ KARIŞIMLARINDA KULLANILAN ARI SÜTÜNDE 10-HDA'NIN TERMAL DEGRADASYONUNUN BELİRLENMESİ VE ARI SÜTÜNÜN FONKSİYONEL GIDA ÜRETİMİNDE KULLANIMI
Karhan M. (Danışman)
İ.YAVUZ(Öğrenci)
2021
2021Yüksek Lisans
STEVİA EKSTRAKTLARININ SAFLAŞTIRMA AŞAMALARINDA FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİN DEĞİŞİMİNİN SAPTANMASI
Karhan M. (Danışman)
Y.KAPİ(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Stevia ekstraktları katkılanarak hazırlanan nektar ve meyveli içeceklerin bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi
Karhan M. (Danışman)
M.YILDIZ(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Stevia (Stevia rebaudiana B.) bitkisi ekstraktı kullanılarak enerjisi düşürülmüş yumuşak şeker üretimi
Karhan M. (Danışman)
A.HACIOĞLU(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Stevia (Stevia rebaudiana) bitkisinin tatlı bileşiklerinin dekantör ekstrasyonu yöntemiyle elde edilmesi
KARHAN M. (Danışman)
A.Arslan(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Stevia (Stevia rebaudiana) bitkisinin tatlı bileşiklerinin dekantör ekstraksiyonu yöntemiyle elde edilmesi
Karhan M. (Danışman)
A.ARSLAN(Öğrenci)
2016
2016Doktora
Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Meyvesinden D-pinitol ekstraksiyonu üzerine araştırmalar
Karhan M. (Danışman)
H.Reyhan(Öğrenci)
2014
2014Doktora
Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) meyvesinden D-Pinitol ekstraksiyonu üzerine araştırmalar
KARHAN M. (Danışman)
H.Reyhan(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Geleneksel yöntemlerin optimizasyonuyla renksizleştirilmiş elma suyundan ticari şeker şurubu üretimi
KARHAN M. (Danışman)
T.Akkoyun(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Mayşe ısıtma ve berraklaştırma koşullarının siyah üzüm suyunda renk, fenolik madde ve resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi
Karhan M. (Danışman)
A.Arslan(Öğrenci)
2009
2009Doktora
Keçiboynuzu meyvesinden fermentasyon yoluyla laktik asit ve etanol üretimi
Karhan M. (Danışman)
İ.TURHAN(Öğrenci)
Makaleler
2025
20251. Sensory characterization of stevia-substituted low-calorie apricot drinks
ÖZİYCİ H. R., Karhan M.
Mediterranean Agricultural Sciences
, cilt.38, sa.1, ss.21-27, 2025 (Hakemli Dergi)
2024
20242. The immunomodulator effect of Stevia rebaudiana Bertoni mediated by TNF-α and IL-1β in peripheral blood in diabetic rats
Cebeci E., Katirci E., KARHAN M., KORGUN E. T.
Food Science and Nutrition
, cilt.12, sa.10, ss.7581-7590, 2024 (SCI-Expanded, Scopus)
2024
20243. Influence of solvent type and leaf moisture on extraction efficiency of major steviol glycosides in stevia (var. Levent 93) plant
Zoua U. T. A., Öziyci H. R., Hacıoğlu A., Karhan M.
ACTA ALIMENTARIA , cilt.53, sa.2, ss.175-187, 2024 (SCI-Expanded)
2022
20224. Kinetic modeling, sensitivity analysis, and techno-economic feasibility of ethanol fermentation from non-sterile carob extract-based media in Saccharomyces cerevisiae biofilm reactor under a repeated-batch fermentation process
Germec M., KARHAN M., Demirci A., TURHAN İ.
Fuel
, cilt.324, 2022 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20215. Implementation of flexible models to bioethanol production from carob extract-based media in a biofilm reactor
Germec M., KARHAN M., Demirci A., TURHAN İ.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.11, sa.6, ss.2983-2999, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20216. Applicability of recombinant Aspergillus sojae crude mannanase enzyme in carrot juice production
GÜRLER H. N., YİLMAZER C., ERKAN S. B., OZCAN A., YATMAZ E., Oziyci H. R., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
2021
20217. Impact of carob extract supplementation on chemical and sensory properties of yogurt and ice cream.
Arslan Kulcan A., Assoumou U. T. Z., Aygün M., Kuzu Ş., Yıldız D., Kaya N., et al.
GIDA , cilt.46, sa.4, ss.980-991, 2021 (Hakemli Dergi)
2021
20218. Characteristics of some beverages adjusted with stevia extract, and persistence of steviol glycosides in the mouth after consumption
Yildiz M., KARHAN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GASTRONOMY AND FOOD SCIENCE
, cilt.24, 2021 (SCI-Expanded, Scopus)
2021
20219. Effect of process parameters on stevioside and rebaudioside A content of stevia extract obtained by decanter centrifuge
Arslan Kulcan A., KARHAN M.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.2, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202110. EFFECTS OF DIFFERENT HARVEST TIMES AND LEAF POSITIONS ON STEVIOL GLYCOSIDES CONTENT IN Stevia rebaudiana BERTONI UNDER MEDITERRANEAN CLIMATE CONDITIONS
TURGUT K., KARHAN M., Hacioglu A., Yildiz M., Unal N.
FRESENIUS ENVIRONMENTAL BULLETIN
, cilt.30, sa.9, ss.10522-10529, 2021 (SCI-Expanded)
2020
202011. Cevap Yüzey Metodu Kullanılarak Keçiboynuzu Ekstraktında Bulunan D-Pinitolün Nanofiltrasyon Uygulamasıyla Zenginleştirilmesinin Optimize Edilmesi
HACIOĞLU A., ASSOUMOU U., Yıldız M., ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., KARHAN M.
Turkisk Journal of Food and Agriculture , cilt.8, sa.9, ss.1846-1853, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202012. Mathematical modeling of batch bioethanol generation from carob extract in the suspended-cell stirred-tank bioreactor
Germec M., KARHAN M., Demirci A., TURHAN İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF ENERGY RESEARCH
, cilt.44, sa.11, ss.9021-9034, 2020 (SCI-Expanded)
2020
202013. Cevap Yüzey Metodu Kullanılarak Keçiboynuzu Ekstraktında Bulunan D-Pinitolün Nanofiltrasyon Uygulamasıyla Zenginleştirilmesinin Optimize Edilmesi
HACIOĞLU A., ASSOUMOU U., YILDIZ M., ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., KARHAN M.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.8, sa.9, ss.1846-1853, 2020 (Hakemli Dergi)
2020
202014. Effects of salt source and irrigation water salinity on growth, yield and quality parameters of Stevia rebaudiana Bertoni
KURUNÇ A., ASLAN G. E., KARACA C., Tezcan A., TURGUT K., KARHAN M., et al.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.270, 2020 (SCI-Expanded)
2020
202015. Application of mathematical models to ethanol fermentation in biofilm reactor with carob extract
Germec M., Cheng K., KARHAN M., Demirci A., TURHAN İ.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.10, sa.2, ss.237-252, 2020 (SCI-Expanded, Scopus)
2019
201916. Quality stability of clear pomegranate juice treated with cyclodextrin
Kulcan A., Oziyci H. R., KARHAN M.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.56, sa.9, ss.4139-4146, 2019 (SCI-Expanded)
2019
201917. Kinetic Modeling and Techno-economic Feasibility of Ethanol Production From Carob Extract Based Medium in Biofilm Reactor
Germec M., TURHAN İ., KARHAN M., Demirci A.
APPLIED SCIENCES-BASEL
, cilt.9, sa.10, 2019 (SCI-Expanded)
2018
201818. Mathematical modeling of lactic acid fermentation in bioreactor with carob extract
Germec M., Karhan M., Bialka K. L., Demirci A., Turhan İ.
BIOCATALYSIS AND AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY
, cilt.14, ss.254-263, 2018 (ESCI)
2018
201819. Ethanol production in abiofilm reactor with non-sterile carob extract media and its modeling
Germec M., KARHAN M., Demirci A., TURHAN İ.
ENERGY SOURCES PART A-RECOVERY UTILIZATION AND ENVIRONMENTAL EFFECTS
, cilt.40, sa.22, ss.2726-2734, 2018 (SCI-Expanded)
2016
201620. Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae
GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , cilt.20, ss.269-274, 2016 (Hakemli Dergi)
2016
201621. ENHANCED beta-MANNANASE PRODUCTION FROM ALTERNATIVE SOURCES BY RECOMBINANT ASPERGILLUS SOJAE
YATMAZ E., Karahalil E., Germec M., Oziyci H. R., KARHAN M., DURUKSU G., et al.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.45, sa.3, ss.371-379, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201622. Ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis of tea processing waste for production of fermentable sugar
Germec M., Tarhan K., YATMAZ E., Tetik N., KARHAN M., Demirci A., et al.
BIOTECHNOLOGY PROGRESS
, cilt.32, sa.2, ss.393-403, 2016 (SCI-Expanded, Scopus)
2016
201623. Effect of media sterilization and enrichment on ethanol production from carob extract in a biofilm reactor
Germec M., TURHAN İ., Demirci A., KARHAN M.
ENERGY SOURCES PART A-RECOVERY UTILIZATION AND ENVIRONMENTAL EFFECTS
, cilt.38, sa.21, ss.3268-3272, 2016 (SCI-Expanded)
2015
201524. Ethanol production via repeated-batch fermentation from carob pod extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor
Germec M., TURHAN İ., KARHAN M., Demirci A.
FUEL
, cilt.161, ss.304-311, 2015 (SCI-Expanded, Scopus)
2015
201525. Changes in turbidity, total phenolic and anthocyanin contents of clear red grape juice during processing
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.
Gıda , cilt.40, ss.311-317, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
201526. CONCENTRATION OF D PINITOL in CAROB EXTRACTby USING MULTI STAGE ENRICHMENT PROCESSES
ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., ARSLAN KULCAN A., Akkoyun T., YATMAZ E., et al.
Gıda , cilt.40, sa.3, ss.125-131, 2015 (Hakemli Dergi)
2014
201427. Effect of Ultrafiltration and Concentration Processes on the Physical and Chemical Composition of Blood Orange Juice
Toker R., KARHAN M., Tetik N., TURHAN İ., Oziyci H. R.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.3, ss.1321-1329, 2014 (SCI-Expanded)
2014
201428. Mineral composition of pods and seeds of wild and grafted carob (Ceratonia siliqua L.) fruits
Oziyci H. R., Tetik N., TURHAN İ., Yatmaz E., Uçgun K., Akgül H., et al.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.167, ss.149-152, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201329. EFFECTS OF PROCESSING METHOD AND STORAGE TEMPERATURE ON CLEAR POMEGRANATE JUICE TURBIDITY AND COLOR
Oziyci H. R., KARHAN M., Tetik N., TURHAN İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.899-906, 2013 (SCI-Expanded)
2013
201330. Optimization of ethanol production from carob pod extract using immobilized Saccharomyces cerevisiae cells in a stirred tank bioreactor
Yatmaz E., TURHAN İ., KARHAN M.
BIORESOURCE TECHNOLOGY
, cilt.135, ss.365-371, 2013 (SCI-Expanded, Scopus)
2013
201331. A Large-Scale Study on Storage Stability of Cloudy Apple Juice Treated by N2 and Ascorbic Acid
Tetik N., KARHAN M., TURHAN İ., Aksu M., Oziyci H. R.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.36, sa.2, ss.121-126, 2013 (SCI-Expanded)
2012
201232. DETERMINATION OF ENDOGENOUS HORMONE LEVELS IN ASCOCHYTA BLIGHT [Ascochyta rabiei (Pass.) Labr.] SUSCEPTIBLE AND RESISTANT CHICKPEAS (Cicer arietinum L.)
ÇAĞIRGAN M. İ., TOKER C., ÜLGER S., KARHAN M.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.17, sa.1, ss.5-9, 2012 (SCI-Expanded)
2011
201133. Determination of d-pinitol in carob syrup
Tetik N., TURHAN İ., Oziyci H. R., KARHAN M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCES AND NUTRITION
, cilt.62, sa.6, ss.572-576, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201134. Physical and chemical characterization of Ceratonia siliqua L. germplasm in Turkey
Tetik N., TURHAN İ., Oziyci H. R., GÜBBÜK H., KARHAN M., ERCİŞLİ S.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.129, sa.4, ss.583-589, 2011 (SCI-Expanded, Scopus)
2011
201135. ASSESSMENT OF ENDOGENOUS ORGANIC ACID LEVELS IN ASCOCHYTA BLIGHT [Ascochyta rabiei (Pass.) Labr.] SUSCEPTIBLE AND RESISTANT CHICKPEAS (Cicer arietinum L.)
ÇAĞIRGAN M. İ., TOKER C., KARHAN M., Aksu M., ÜLGER S., Çancı H.
TURKISH JOURNAL OF FIELD CROPS
, cilt.16, sa.2, ss.121-124, 2011 (SCI-Expanded, Scopus, TRDizin)
2010
201036. Characterization of, and 5-Hydroxymethylfurfural concentration in carob pekmez
TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M., ÖZİYCİ H. R.
Gıda , cilt.35, sa.6, ss.417-422, 2010 (Hakemli Dergi)
2010
201037. Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae
TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.
BIORESOURCE TECHNOLOGY
, cilt.101, sa.14, ss.5290-5296, 2010 (SCI-Expanded)
2010
201038. Enhanced Lactic Acid Production from Carob Extract by Lactobacillus casei Using Invertase Pretreatment
TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.
FOOD BIOTECHNOLOGY
, cilt.24, sa.4, ss.364-374, 2010 (SCI-Expanded)
2008
200839. Quality of honeys influenced by thermal treatment
TURHAN İ., Tetik N., KARHAN M., GÜREL F., Tavukcuoglu H. R.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.41, sa.8, ss.1396-1399, 2008 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200740. Keçiboynuzu pekmezinin bileşimi ve üretim aşamaları
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
Teknolojik Araştırmalar: GTED , cilt.1, sa.2, ss.39-44, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200741. Berrak elma suyu ve konsantrelerinde protein ve polifenollerden kaynaklanan bulanıklık
TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
Dünya Gıda , sa.2, ss.69-73, 2007 (Hakemli Dergi)
2007
200742. Sugar profiles of the pods of cultivated and wild types of carob bean (Ceratonia siliqua L.) in Turkey
Biner B., Gubbuk H., Karhan M., Aksu M., Pekmezci M.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.100, sa.4, ss.1453-1455, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2007
200743. Fat and fatty acids of white lupin (Lupinus albus L.) in comparison to sesame (Sesamum indicum L.)
Uzun B., ARSLAN C., KARHAN M., TOKER C.
FOOD CHEMISTRY
, cilt.102, sa.1, ss.45-49, 2007 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200644. Liquid-solid extraction of soluble solids and total phenolic compounds of carob bean (Ceratonia siliqua L.)
Turhan I., Tetik N., Aksu M., Karhan M., Certel M.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.29, sa.5, ss.498-507, 2006 (SCI-Expanded, Scopus)
2006
200645. Turunçgil kabuk yağlarının elde edilmesi ve gıda endüstrisinde kullanımı
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
Teknolojik Araştırmalar, GTED , cilt.1, sa.3, ss.71-77, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200646. Keçiboynuzu Pekmezinin Bileşimi ve Üretim Aşamaları. Teknolojik Araştırmalar
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
Teknolojik Araştırmalar: GTED , cilt.2, sa.1, ss.39-44, 2006 (Hakemli Dergi)
2006
200647. Andız Pekmezi Üretimi ve Bileşimi
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
Teknolojik Araştırmalar: GTED , cilt.2, sa.1, ss.65-69, 2006 (Hakemli Dergi)
2005
200548. Türkiye'de yaygın olarak üretilen balların bazı belirleyici özellikleri
KARHAN M., Aksu M., TETİK N., TURHAN İ.
AKADEMİK GIDA , cilt.15, ss.31-32, 2005 (Hakemli Dergi)
2005
200549. Comparison of some endogenous hormone levels in different parts of chickpea (Cicer arietinum L.)
Toker C., Ulger S., Karhan M., Çancı H., Akdeşir Ö., Ertoy N., et al.
GENETIC RESOURCES AND CROP EVOLUTION
, cilt.52, sa.3, ss.233-237, 2005 (SCI-Expanded)
2005
200550. Elma sularında patulin sorunu ve çözüm yolları
TETİK N., KARHAN M.
Dünya Gıda , cilt.6, ss.86-88, 2005 (Hakemli Dergi)
2004
200451. Effects of polyphenoloxidase LACCASE application on clarity stability of sour cherry juice
ARTIK N., KARHAN M., AYDAR G.
Journal of Food Technology , cilt.2, sa.4, ss.237-243, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200452. Doğal bir ürün; keçiboynuzu
TURHAN İ., KARHAN M.
Dünya Gıda , sa.12, ss.76-79, 2004 (Hakemli Dergi)
2004
200453. Determination of endogenous hormones, sugars and mineral nutrition levels during the induction, initation and differantiatation stage and their effects on flower formation in olive
ÜLGER S., SÖNMEZ S., KARHAN M., İNCİ N., Akdeşir Ö., Aksu M.
JOURNAL OF PLANT GROWTH REGULATION , cilt.42, ss.89-95, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200454. Determination of endogenous hormones, sugars and mineral nutrition levels during the induction, initiation and differentiation stage and their effects on flower formation in olive
Ulger S., Sonmez S., Karkacier M., Ertoy N., Akdeşir Ö., Aksu M.
PLANT GROWTH REGULATION
, cilt.42, sa.1, ss.89-95, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200455. Kinetic modelling of anaerobic thermal degradation of ascorbic acid in Rose Hip (Rosa canina L.) pulp
KARHAN M., Aksu M., TETİK N., TURHAN İ.
JOURNAL OF FOOD QUALITY , cilt.27, ss.311-319, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200456. Kinetic modeling of anaerobic thermal degradation of ascorbic acid in rose hip (Rosa canina L) pulp
KARHAN M., Aksu M., Tetik N., TURHAN İ.
JOURNAL OF FOOD QUALITY
, cilt.27, sa.5, ss.311-319, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2004
200457. COMPARISON OF SOME ENDOGENOUS PLANT HORMONES IN ASCOCHYTA RABIEI-INFECTED SUSCEPTIBLE AND RESISTANT CHICKPEA (CICER ARIETINUM L.) GENOTYPES
TOKER C., Ulger S., KARHAN M., Cagirgan M.
ACTA PHYSIOLOGIAE PLANTARUM
, cilt.26, sa.3, ss.135, 2004 (SCI-Expanded)
2004
200458. Endogenous organic acid variations in different chickpea (Cicer arietinum L.) genotypes
Toker C., Karhan M., Ulger S.
ACTA AGRICULTURAE SCANDINAVICA SECTION B-SOIL AND PLANT SCIENCE
, cilt.54, sa.1, ss.42-44, 2004 (SCI-Expanded, Scopus)
2003
200359. Comparison of different extraction and detection methods for sugars using amino-bonded phase HPLC
Karkacier M., Erbas M., Uslu M. K., Aksu M.
JOURNAL OF CHROMATOGRAPHIC SCIENCE
, cilt.41, sa.6, ss.331-333, 2003 (SCI-Expanded, Scopus)
2000
200060. FINDIK ÇEŞİTLERİNİN BAZI FİZİKSEL VEKİMYASAL ÖZELLİKLERİ
DOĞAN Ü., ÖZDEMİR F., TOPUZ A., KARHAN M.
Gıda , cilt.1, sa.23, ss.37-41, 2000 (Hakemli Dergi)
1998
199861. Fındık Çeşitlerinin Bazı Fiziksel ve Kimyasal Özellikleri
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., DOĞAN Ü., KARHAN M.
Gıda , cilt.23, sa.1, ss.37-41, 1998 (Hakemli Dergi)
1998
199862. Kuşburnu Pulpunun Marmelata İşlenmesinde Pişirme Yöntemi ve Formülasyonunun Marmelat Kalitesine Etkisi
ÖZDEMİR F., TOPUZ A., KARHAN M.
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Mühendislik Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.1-2, ss.577-580, 1998 (Hakemli Dergi)
1995
199563. The conditions for carob extraction and the clarification of the extract
KARHAN M., ARTIK N., CERTEL M.
Fruit Processing , cilt.5, sa.12, ss.394-397, 1995 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
20251. FONKSİYONEL GIDA OLARAK ARI ÜRÜNLERİ İÇEREN YUMUŞAK ŞEKER VE PASTİL FORMÜLASYONLARININ GELİŞTİRİLMESİ VE DUYUSAL ANALİZİ
Yavuz İ., Hosta Yavuz H. G., Karhan M.
ICONFOOD’25 4rd International Congress on Food, Sivas, Türkiye, 16 - 18 Ekim 2025, ss.639-647, (Tam Metin Bildiri)
2018
20182. Enrichment of D-pinitol in carob pod extract
KARHAN M., ARSLAN KULCAN A., HACIOĞLU A., Zoua Assoumou U. T.
13th International Conference of Food Physicists, Antalya, Türkiye, 23 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2018
20183. Impact of carob extract supplamentation on chemical and sensory properties of yogurt and ice cream
ASSOUMOU U., ARSLAN KULCAN A., AYGÜN M., KUZU Ş., YILDIZ D., NECİHAN K., et al.
3rd International Congress on Food Technology, 10 - 12 Ekim 2018, (Özet Bildiri)
2017
20174. Evaluating the efficiency of PVPP dosage on the clarification of stevia extract
ARSLAN KULCAN A., HACIOĞLU A., KARHAN M., TURGUT K.
10 th EUSTAS Symposium, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20175. optimization of extraction parameters for steviol glycosides by response surface methodology
ARSLAN KULCAN A., KARHAN M., TURGUT K.
10th EUSTAS Stevia Symposium, 13 - 15 Eylül 2017, (Özet Bildiri)
2017
20176. The Effects of Gibberellic Acid (GA) Application on Nutrients Contents in Memecik Olive Trees
SÖNMEZ S., ÜLGER S., KAPLAN M., KARHAN M.
3. International Conference on Sustainable Development, Sarajevo, Bosna-Hersek, 19 - 23 Nisan 2017, cilt.-, ss.37, (Özet Bildiri)
2017
20177. Some Physico-Chemical Characteristics of Wild Grown Myrtle (Myrtus communis L.) Fruits in The West Mediterranean Region of Turkey
GÖZLEKÇİ S., ERCİŞLİ S., KARHAN M.
MESMAP-3, Girne, Kıbrıs (Kktc), 13 - 16 Nisan 2017, ss.66-67, (Özet Bildiri)
2016
20168. The Effects of External Daminozide (ALAR) Application on Nutrient Contents in Memecik Olive Trees
SÖNMEZ S., ÜLGER S., KAPLAN M., KARHAN M.
18th International Conference on Agricultural, Biotechnology, Biological and Biosystems Engineering, Paris, Fransa, 29 - 30 Aralık 2016, ss.3455, (Özet Bildiri)
2016
20169. Keçiboynuzunda D-pinitol varlığı
KARHAN M., ARSLAN KULCAN A., HACIOĞLU A.
Gıda, Metabolizma ve Sağlık Kongresi, Türkiye, 28 Kasım 2016, (Özet Bildiri)
2016
201610. Effect of stevia as a replacement for added sugar on physicochemical and sensorial attributes of lemonade and fruit nectars
ARSLAN KULCAN A., HACIOĞLU A., KOÇAK Y., KARHAN M.
The 9th Stevia Symposium ”Stevia Science: from field to fork”, Gothenburg, İsveç, 15 - 16 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201611. Acceptability of sugar reduced sour cherry and chocolate ice creams by using stevia extract
ARSLAN KULCAN A., KOÇAK Y., HACIOĞLU A., KARHAN M.
The 9th Stevia Symposium ”Stevia Science: from field to fork”, Gothenburg, İsveç, 15 - 16 Eylül 2016, (Özet Bildiri)
2016
201612. Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor
Germec M., Turhan İ., Karhan M., Demirci A.
NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201613. Optimization of ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis conditions of tea processing wastes
GERMEÇ M., TARHAN K., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M., DEMİRCİ A., et al.
ASABE 2016 Annual International Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 17 Temmuz - 20 Ağustos 2016, ss.1-8, (Tam Metin Bildiri)
2016
201614. Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor+
GERMEÇ M., TURHAN İ., KARHAN M., DEMİRCİ A.
ASABE 2016 Annual International Meeting, Orlando, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016, ss.1-10, (Tam Metin Bildiri)
2016
201615. Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae
GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.
The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, ss.81, (Tam Metin Bildiri)
2016
201616. Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor
Demirci A., Germec M., Karhan M., Turhan İ.
38 th Symposium on Biotechnology for Fuels and Chemicals, Maryland, Amerika Birleşik Devletleri, 25 - 28 Nisan 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201617. Optimization of ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis conditions of tea processing waste
Germec M., TARHAN K., YATMAZ E., Tetik N., KARHAN M., DEMİRCİ A., et al.
2016 ASABE Annual International Meeting, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2016
201618. Ethanol production from carob extract by using Saccharomyces cerevisiae in biofilm reactor
Germec M., TURHAN İ., KARHAN M., DEMİRCİ A.
2016 ASABE Annual International Meeting, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201519. Biyofilm reaktörde keçiboynuzu ekstraktından etanol üretimi üzerine besiyeri sterilizasyonunun ve zenginleştirmenin etkisi
GERMEÇ M., TURHAN İ., KARHAN M.
18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, ss.100, (Tam Metin Bildiri)
2015
201520. Process for Producing Sugar-Reduced Bitter Orange Jam by Using Stevia Extract
ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.353, (Özet Bildiri)
2015
201521. Date Syrup: A processed Product of A Conventional Fruit
ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.
The 3rd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.360, (Özet Bildiri)
2015
201522. Mayşe ısıtma prosesinin siyah üzüm suyunda trans-resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201523. Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler
ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201524. Horizontal pres kullanılarak üretilen berrak nar suyundaki kimyasal değişimler
ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.312, (Özet Bildiri)
2015
201525. Mayşe ısıtma prosesinin siyah üzüm suyunda trans-resveratrol konsantrasyonu üzerine etkisi
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, (Özet Bildiri)
2015
201526. Mayşe Isıtma Prosesinin Siyah Üzüm Suyunda Trans-Resveratrol Konsantrasyonu Üzerine Etkisi
TETİK N., KARHAN M., ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R.
İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi, Nevşehir, Türkiye, 28 - 30 Nisan 2015, ss.296, (Tam Metin Bildiri)
2015
201527. Applications of membrane-based technologies for the extraction and purification of steviol glycosides
ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.
8th Stevia Symposium, Bonn, Almanya, 27 - 28 Ocak 2015, (Tam Metin Bildiri)
2014
201428. Effects of destabilization treatments on clarity stability of pomegranate juice
ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., TETİK N., KARHAN M.
28th Effost International Conference | 7th International Food Factory for the Future Conference, Uppsala, İsveç, 26 - 29 Kasım 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201429. Quality attiributes of clear pomegranate juice supplemented with ß-cyclodextrin during storage
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.
7th International Conference and Exhibition on Nutraceuticals and Functional Foods, İstanbul, Türkiye, 14 - 17 Ekim 2014, cilt.1, ss.242, (Özet Bildiri)
2014
201430. Introducing Stevia to Turkey: A new crop and product. 6th World Convention on Stevia
ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.
6th World Convention on Stevia, 19 - 20 Haziran 2014, (Özet Bildiri)
2014
201431. Introducing Stevia to Turkey: A new crop and product
ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.
6th World Convention on Stevia, Berlin, Almanya, 19 - 20 Haziran 2014, (Tam Metin Bildiri)
2014
201432. Akdeniz Bölgesi'nde Yükselen Bir Değer: Keçiboynuzu
KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., ARSLAN KULCAN A., YATMAZ E., et al.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)
2013
201333. Comparison of activated charcoal and polyvinylpolypyrrolidone applications on decolorization of apple juice concentrates
Akkoyun T., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.426, (Özet Bildiri)
2013
201334. Sugar Profile and Some Physical Characteristics of Pomegranate Fruit During Storage Shelf-Life Conditions
GÖZLEKÇİ S., Öziyci H., Turhan İ., KARHAN M., Ayala-Silva T.
The Third International Symposium on Pomegranate and Minor Mediterranean Climate Fruits, Taian, Çin, 20 - 24 Eylül 2013, ss.141-142, (Özet Bildiri)
2012
201235. Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts
YATMAZ E., Oziyci H. R., Tetik N., KARHAN M., TURHAN İ.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42, (Özet Bildiri)
2012
201236. Propolisin yapısı, fonksiyonel özellikleri ve üretim teknolojisi
YAVUZ İ., ARSLAN KULCAN A., GÜREL F., KARHAN M.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201237. The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201238. Arı sütünün biyoaktif bileşenleri ve sağlık üzerine etkileri
ARSLAN KULCAN A., YAVUZ İ., TETİK N., KARHAN M., GÜREL F.
3. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi, Muğla, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2012, (Tam Metin Bildiri)
2012
201239. Nar suyunun bileşimi ve sağlık üzerine etkileri
ÖZİYCİ H. R., KARHAN M., TETİK N.
IV. Ulusal Üzümsü Meyveler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2012, ss.88, (Özet Bildiri)
2011
201140. Meyve suyu ve nektarlarda renk ve berraklık stabilitesinin sağlanması
ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
7. Gıda Mühendisliği Kongresi, Ankara, Türkiye, 24 - 26 Kasım 2011, ss.151, (Özet Bildiri)
2011
201141. Influence of ascorbic acid and N2 applications during processing on total colour change of cloudy apple juice
TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Aksu M., TURHAN İ., KARHAN M.
2011 Effost Annual Conference, Berlin, Almanya, 9 - 11 Kasım 2011, ss.1, (Özet Bildiri)
2011
201142. A study for preventing post-bottling haze formation in clarified pomegranate juice by physical treatments
Tetik N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., ARSLAN KULCAN A., KARHAN M.
2011 Effost Annual Conference, Berlin, Almanya, 9 - 11 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201143. Influence of ascorbic acid and N2 applications during processing on total colour change of cloudy apple juice
TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Aksu M., TURHAN İ., KARHAN M.
2011 Effost Annual Conference, Almanya, 1 - 04 Kasım 2011, (Özet Bildiri)
2011
201144. Immobilization techniques in biotechnology
AKKOYUN T., ARSLAN KULCAN A., TURHAN İ., KARHAN M.
European Biotechnology Congress 2011, Current Opinion in Biotechnology, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, (Özet Bildiri)
2011
201145. Immobilization techniques in biotechnology
Akkoyun T., Arslan A., TURHAN İ., KARHAN M.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri)
2011
201146. Application potentials of carob pod
TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M.
Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Burlington, Vt, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 27 Temmuz 2011, ss.28, (Özet Bildiri)
2011
201147. Impact of different environmental factors on the D-pinitol concentration of wild and cultivated type carob fruits grown in Turkey
ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Burlington, Vt, Amerika Birleşik Devletleri, 24 - 27 Temmuz 2011, ss.27, (Özet Bildiri)
2011
201148. Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)
2011
201149. Subcritical water extraction of polyphenols
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201150. Subcritical water extraction of polyphenols
ARSLAN KULCAN A., ÖZİYCİ H. R., KARHAN M.
International Food Congress Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, (Tam Metin Bildiri)
2011
201151. Pulsed electric fields treatment in fruit juice processing
TETİK N., Arslan Kulcan A., TURHAN İ., Arslan Kulcan A., TETİK N., TETİK N., et al.
International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2011, cilt.2, ss.201-204, (Tam Metin Bildiri)
2011
201152. Antalya İlinde Yetişen Aşılı ve Yabani Keçiboynuzu Meyvelerinin Bazı Kimyasal ve Pomolojik Özellikleri
ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., GÜBBÜK H., KARHAN M.
Uluslararası Katılımlı I. Ulusal Ali Numan Kıraç Kongresi ve Fuarı, Eskişehir, Türkiye, 27 - 30 Nisan 2011, ss.299, (Özet Bildiri)
2011
201153. Some physical and chemical properties of wild carob genotypes grown under Turkey ecological conditions
ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., GÜBBÜK H., KARHAN M.
1st International Symposium on Wild Relatives of Subtropical and Temperate Fruit and Nut Crops, Davis, Ca, Amerika Birleşik Devletleri, 19 - 23 Mart 2011, ss.23, (Özet Bildiri)
2010
201054. Influence of mash processing on total anthocyanin content of red grape juice
Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.322, (Özet Bildiri)
2010
201055. Determination the D-Pinitol content of cultivated carob types
ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.144, (Özet Bildiri)
2010
201056. Influence of enviromental factors on D-Pinitol concentration of wild type carob pods
TETİK N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., KARHAN M.
1st International Congress on Food Technology, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Kasım 2010, ss.135, (Özet Bildiri)
2010
201057. Influence of enviromental factors on D-Pinitol concentration of wild type carob pods
TETİK N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., KARHAN M.
1st International Congress on Food Technology, Türkiye, 1 - 04 Kasım 2010, ss.135, (Özet Bildiri)
2010
201058. Evaluation of antioxidant acticvity and total phenolic content in Turkish floral honeys, as well as their chemical properties
Öziyci H. R., Dinçer C., Turhan İ., Tetik N., Karhan M.
3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Ljubljana, Slovenya, 28 Eylül - 02 Ekim 2010, ss.47, (Özet Bildiri)
2010
201059. Difficulties in Turkish trade of honey
KARKACIER O., TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Ljubjana, Slovenya, 28 Eylül - 02 Ekim 2010, ss.46, (Özet Bildiri)
2010
201060. Determination of total phenolics and antioxidant content with physicochemical properties in Turkish honeydew honeys
TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R., DİNÇER C., TETİK N., KARHAN M.
3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Ljubjana, Slovenya, 28 Eylül - 02 Ekim 2010, ss.46, (Özet Bildiri)
2010
201061. Determination of total phenolics and antioxidant content with physicochemical properties in Turkish honeydew honeys
TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R., DİNÇER C., TETİK N., KARHAN M.
3rd Apimondia International Forum on Apitherapy and 2nd Apimondia International Forum on Apiquality, Slovenya, 1 - 04 Eylül 2010, ss.46, (Özet Bildiri)
2010
201062. D-Pinitol Content of Carob Beans (Ceratonia siliqua L.)
KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.
28th International Horticultural Congress, Portekiz, 1 - 04 Ağustos 2010, ss.358, (Özet Bildiri)
2010
201063. Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice.
ARSLAN KULCAN A., KARHAN M., Tetik N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, (Tam Metin Bildiri)
2010
201064. Effect of mash heating and enzymatic fermentation on the total phenolic and total anthocyanin contents of grape juice
Arslan Kulcan A., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ., ÖZİYCİ H. R.
The 1st International Symposium, on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2010, ss.1006-1008, (Tam Metin Bildiri)
2009
200965. Enhanced ethanol production from carob extract by Saccharomyces cerevisiae
TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.
American Society of Agricultural and Biological Engineers Annual International Meeting 2009, Reno, NV, Amerika Birleşik Devletleri, 21 - 24 Haziran 2009, cilt.3, ss.2040-2052, (Tam Metin Bildiri)
2009
200966. Enhanced Lactic acid production from carob extract by Lactobacillus casei
TURHAN İ., Bialka K. L., Demirci A., KARHAN M.
American Society of Agricultural and Biological Engineers Annual International Meeting 2009, Reno, NV, Amerika Birleşik Devletleri, 21 - 24 Haziran 2009, cilt.4, ss.2053-2062, (Tam Metin Bildiri)
2008
200867. Keçiboynuzu zamkı (locust bean gum) yapısı, üretimi ve kullanım alanları.
Arslan Kulcan A., TETİK N., KARHAN M.
Bahçe Ürünlerinde IV. Muhafaza ve Pazarlama Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Ekim 2008, ss.481-485, (Tam Metin Bildiri)
2008
200868. Lactic acid production from Carob extract by Lactobacillus casei
TURHAN İ., Demirci A., KARHAN M.
The International Enzyme Engineering Symposium, Amerika Birleşik Devletleri, 1 - 04 Ekim 2008, cilt.1, ss.162, (Özet Bildiri)
2008
200869. Enzymes used in beverage industry
TETİK N., KARHAN M., ÖZİYCİ H. R.
The International Enzyme Engineering Symposium, İzmir, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.152, (Özet Bildiri)
2008
200870. Use of laccases in the food industry
TETİK N., KARHAN M., ÖZİYCİ H. R.
The International Enzyme Engineering Symposium, İzmir, Türkiye, 1 - 05 Ekim 2008, ss.151, (Özet Bildiri)
2008
200871. Effect of storage conditions on color degradation of pomegranate juice
ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Aberdeen, Md, Amerika Birleşik Devletleri, 27 - 30 Temmuz 2008, ss.24, (Özet Bildiri)
2008
200872. Microfiltration of blackcurrant (Ribes nigrum) juice
TETİK N., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., KARHAN M.
Northeast Agricultural Biological Engineering Conference, Aberdeen, Md, Amerika Birleşik Devletleri, 27 - 30 Temmuz 2008, ss.23, (Özet Bildiri)
2007
200773. Nutritive value of Andız (Juniperus drupacea) fruit Pekmez; a traditional product of Turkey
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M.
2nd International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.182, (Özet Bildiri)
2007
200774. Effects of process and storage conditions on haze formation in clarified apple juices
TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
2nd International Food and Nutrition Congress, İstanbul, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2007, ss.123, (Özet Bildiri)
2006
200675. Berrak meyve suyu ve konsantrelerinde sonradan bulanma ve önlemleri
TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.503-506, (Tam Metin Bildiri)
2006
200676. Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında Ultraviyole Işık Uygulamaları
TURHAN İ., TOPUZ A., TETİK N., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.289-292, (Özet Bildiri)
2006
200677. Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Muhafazasında Ozon Uygulamaları
TETİK N., TOPUZ A., TURHAN İ., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 24 - 26 Mayıs 2006, ss.281-285, (Özet Bildiri)
2006
200678. Meyve ve Sebzelerin Muhafazasında Ultraviyole Işık Uygulamaları
TURHAN İ., TOPUZ A., TETİK N., KARHAN M.
Türkiye 9. Gıda Kongresi, Bolu, Türkiye, 1 - 04 Mayıs 2006, (Özet Bildiri)
2005
200579. Loss of L-ascorbic acid during traditional process of rose hip (Rosa canina L.) pulp
Aksu M., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ.
Innovations on Traditional Foods, Valencia, İspanya, 25 - 28 Ekim 2005, cilt.2, ss.923-925, (Tam Metin Bildiri)
2005
200580. Nutritive Value of Carob (Ceratonia siliqua L.) pekmez; a traditional product of Turkey
KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., Aksu M.
Innovations on Traditional Foods, Valencia, İspanya, 25 - 28 Ekim 2005, cilt.2, ss.899-901, (Tam Metin Bildiri)
2005
200581. Loss of L-ascorbic acid during traditional process of rose hip (Rosa canina L.) pulp
Aksu M., KARHAN M., TETİK N., TURHAN İ.
Innovations on Traditional Foods, İspanya, 1 - 04 Ekim 2005, cilt.2, ss.923-925, (Tam Metin Bildiri)
Kitaplar
2022
20221. Meyve suyu üretim teknolojisi
Karhan M., Hacıoğlu A.
Endüstriyel Gıda üretim teknikleri, Pınar Şanlıbaba,Yalçın Güçer, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, Ankara, ss.703-722, 2022
2015
20152. Gıda ve İçecek Fermentasyonları
KARHAN M., KÜÇÜKÇETİN A., Demirci A., AŞCI ARSLAN A., TURHAN İ., GERMEÇ M., et al.
Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, Turhan İ, Editör, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, ss.179-209, 2015
Diğer Yayınlar
Desteklenen Projeler
2022 - 2025
2022 - 2025Barnettozyma populi Y-12728 Mikroorganizması Kullanılarak Farklı Hidrolizatlardan Ksilitol Üretimi, Saflaştırılması ve Kristalleştirilmesi için Üst ve Alt Akım Stratejileri (122O445)
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Öziyci H. R., Karhan M., Yatmaz H. A., Turhan İ., Yatmaz E. (Yürütücü)
2022 - 2024
2022 - 2024Stevia (Stevia rebaudiana B.) Bitkisinin Sulu Ekstraktlarından Steviol Glikozitlerin İzolasyonunda Elektrokoagülasyon, Adsorpsiyon ve Membran Filtrasyon Uygulamaları Kombinasyonunun Etkinliğinin Belirlenmesi, Elde Edilecek Doğal Tatlandırıcının Gıdaların Organoleptik Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Karhan M. (Yürütücü), Turhan İ., Öziyci H. R.
2021 - 2024
2021 - 2024
Stevia Rebaudiana Bitkisinin Yeni Tekniklerle Ekstraksiyonu Ve Ekstraktından Farklı Fermentasyon Teknikleriyle Inülinaz Ve Fruktooligosakkarit Üretimi, Ileri Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılan Ve Tanımlanan Bileşenlerinin Kolon Kanserinde Moleküler Mekanistik Çalışmaları
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yatmaz E., Turhan İ. (Yürütücü), Öziyci H. R., Çimen H., Karhan M.
2022 - 2023
2022 - 2023Keçiboynuzu Meyvesinin Sulu Ekstraktlarından D-Pinitolün Ayrılması Ve Saflaştırılmasında Fermentasyon, Elektrokoagülasyon Ve Membran Filtrasyon Uygulamalarının Etkinliğinin Belirlenmesi
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
(Proje Özeti)
Karhan M. (Yürütücü), Turhan İ., Öziyci H. R.
2021 - 2022
2021 - 2022
Apiterapi karışımlarında kullanılan arı sütünde 10-HDA'nın termal degradasyonunun belirlenmesi ve arı sütünün fonksiyonel gıda üretiminde kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARHAN M. (Yürütücü), Yavuz İ.
2021 - 2021
2021 - 2021STEVİA EKSTRAKTLARININ SAFLAŞTIRMA AŞAMALARINDA FONKSİYONEL BİLEŞİKLERİN DEĞİŞİMİNİN SAPTANMASI
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARHAN M. (Yürütücü), Kapi Y.
2018 - 2021
2018 - 2021Stevia ekstraksiyonunda santrifüj kuvvetinin steviol glikozitlerin difüzyonu üzerine etkisi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Doktora
KARHAN M. (Yürütücü), Zoua Assoumou U. t.
2018 - 2021
2018 - 2021Keçiboynuzu meyvesinin ekstraksiyonunda santrifüj kuvvetinin etkinliğinin belirlenmesi ve kademeli membran filtrasyon uygulamalarıyla D-pinitolün elde edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARHAN M. (Yürütücü), TURHAN İ.
2019 - 2020
2019 - 2020Kademeli membran filtrasyon uygulamalarının stevia ekstraktların saflaştırılmasında kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
Karhan M. (Yürütücü)
2016 - 2019
2016 - 2019Yayın Süreklilik Desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TOKER C. (Yürütücü), SÖNMEZ S., UZUN B., KARHAN M., İKTEN C., SARI D., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018İrfan Turhan Yayın Süreklilik Desteği
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TURHAN İ. (Yürütücü), KARHAN M., YATMAZ E.
2017 - 2018
2017 - 2018Birleştirilmiş Yayın Desteği Başvurusu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
TURHAN İ. (Yürütücü), YATMAZ E., KARHAN M.
2017 - 2018
2017 - 2018Stevia rebaudiana bitkisi ekstraktı kullanılarak enerjisi düşürülmüş yumuşak şeker üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Y.Lisans
KARHAN M. (Yürütücü), Hacıoğlu A.
2015 - 2017
2015 - 2017Keçiboynuzu ekstraktından Dpinitolün nanofiltrasyonla elde edilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
KARHAN M. (Yürütücü), TURHAN İ., ARSLAN KULCAN A.
2015 - 2017
2015 - 2017Şekerotu (Stevia rebaudiana) bitkisinde yüksek kalitede yaprak üretimi için çeşit ıslahı ve sürdürülebilir bir in vitro çoğaltma yönteminin optimizasyonu
Sanayi Tezleri Projesi
KARHAN M., TURGUT K. (Yürütücü)
2014 - 2016
2014 - 2016Farklı Sulama Suyu Tuzluluğu ve Sulama Düzeylerinin Gelişme Periyodu Boyunca Şeker Otu Stevia Rebaudiana Bitkisinde Büyüme Verim Kalite ve Enerji Kullanımına Zamansal Etkisinin Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
Kurunç A. (Yürütücü), Aslan G. E., Karaca C., Tezcan A., Turgut K., Karhan M., et al.
2012 - 2013
2012 - 2013FONKSİYONEL BİR GIDA OLARAK PROPOLİSİN TOZ EKSTRAKT HALİNDE ELDE EDİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1512 - Girişimcilik Aşamalı Destek Programı
Yavuz İ. (Yürütücü), Karhan M.
2011 - 2013
2011 - 2013Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) meyvesinden D-pinitol ve şekerlerin ayrıştırılması ve proses yan ürünlerinin fonksiyonel gıda üretimine uygunluğunun araştırılması
AB Destekli Diğer Projeler
TURHAN İ., TETİK N., KARHAN M. (Yürütücü)
2008 - 2010
2008 - 2010Nar Suyunda Berraklık Stabilitesi Üzerine Fiziksel ve Kimyasal Etkiler
Sanayi Tezleri Projesi
TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M. (Yürütücü)
2008 - 2010
2008 - 2010Türkiye’de Yetişen Keçiboynuzu (Ceratonia siliqua L.) Tiplerinin Biyoaktif Bir Molekül Olan D-pinitol İçeriği Üzerine Çevre Koşulları ve Bileşim Unsurlarının Etkisi
AB Destekli Diğer Projeler
KARHAN M. (Yürütücü), TURHAN İ.
Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler
2015 - Devam Ediyor
2015 - Devam Ediyor