Eğitim Bilgileri
2012 - 2016
2012 - 2016Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2010 - 2012
2010 - 2012Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2016
2016Doktora
Mannanaz Üretimi ve Saflaştırılmasında Yeni Teknik ve Stratejilerin Denenmesi Üzerine Bir Araştırma
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
2012
2012Yüksek Lisans
Kalsiyum aljinatta immobilize edilmiş Saccharomyces cerevisiae hücreleri ile keçiboynuzu ekstraktında etanol üretim şartlarının optimizasyonu
Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Abd
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2016
2016Fermentation Short Course-AFCO 2016
Diğer
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2015
2015Fermentation Short Course-AFCO 2015
Diğer
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2012
2012Establisment of a Research and Educational Network on Health Promoting Foods
Diğer
Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü
2011
2011The Measurement Uncertainty forTesting Laboratories
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi
2011
2011The Accrediation Standard ISO 17025
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi
2011
2011The Method Validation and Measurement Uncertainty-practical follow up training
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi
2011
2011The Method Validation forTesting Laboratories
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Akdeniz Üniversitesi Tarımsal Araştırmalar ve Gıda Güvenliği Merkezi
2011
2011Fermentation Short Course
Diğer
Bilkent Üniversitesi, Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi (UNAM)
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDr. Öğr. Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2017 - 2018
2017 - 2018Yrd. Doç. Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2016 - 2017
2016 - 2017Öğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2015 - 2016
2015 - 2016Öğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorBölüm Başkanı
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Myo, Otel, Lokanta Ve İkram Hizmetleri Bölümü
2017 - 2020
2017 - 2020MYO Müdür Yardımcısı
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Myo
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
20251. An Evaluation of Mathematical Modeling of Ethanol Fermentation with Immobilized Saccharomyces cerevisiae in the Presence of Different Inhibitors
Ünsal S. B. E., Tufan H. N. G., CANATAR M., YATMAZ E., YAVUZ İ., Germec M., et al.
Processes
, cilt.13, sa.3, 2025 (SCI-Expanded)
2025
20252. Effect of acetate and format inhibitors on the production of Aspergillus niger inulinase and fermentation modeling, sensitivity, and economic analysis
Tufan H. N. G., Ünsal S. B. E., Canatar M., Yatmaz E., Yavuz I., Germec M., et al.
Biomass Conversion and Biorefinery
, 2025 (SCI-Expanded)
2024
20243. Xylitol production by Barnettozyma populi Y-12728 with different immobilization strategies
CANATAR M., YATMAZ H. A., TURHAN İ., YATMAZ E.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.97, 2024 (SCI-Expanded)
2023
20234. Inulinase and fructooligosaccharide production from carob using Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) under solid-state fermentation conditions
CANATAR M., Tufan H. N. G., Ünsal S. B. E., Koc C. Y., Ozcan A., Kucuk G., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.245, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20235. Production and Characterization of Kombucha Tea from Different Sources of Tea and Its Kinetic Modeling
Tarhan Kuzu K., Aykut G., Tek S., YATMAZ E., Germec M., YAVUZ İ., et al.
Processes
, cilt.11, sa.7, 2023 (SCI-Expanded)
2023
20236. Ethanol production by immobilized Saccharomyces cerevisiae cells on 3D spheres designed by different lattice structure types
Erkan Ünsal S. B., Gürler Tufan H. N., CANATAR M., YATMAZ H. A., TURHAN İ., YATMAZ E.
Process Biochemistry
, cilt.125, ss.104-112, 2023 (SCI-Expanded)
2022
20227. Modeling of ethanol fermentation from carob extract-based medium by using Saccharomyces cerevisiae in the immobilized-cell stirred tank bioreactor
YATMAZ E., Germec M., Erkan S. B., TURHAN İ.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.12, sa.11, ss.5241-5255, 2022 (SCI-Expanded)
2022
20228. Effect of process parameters and microparticle addition on polygalacturonase activity and fungal morphology of Aspergillus sojae
GERMEÇ M., Karahalil E., YATMAZ E., Tari C., TURHAN İ.
BIOMASS CONVERSION AND BIOREFINERY
, cilt.12, sa.11, ss.5329-5344, 2022 (SCI-Expanded)
2021
20219. Growth control agent for filamentous fungi: FDM based 3D printed cubes for suspended Aspergillus sojae fermentation
YATMAZ E.
ENZYME AND MICROBIAL TECHNOLOGY
, cilt.150, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202110. The effects of mannanase activity on viscosity in different gums
Erkan S. B., Ozcan A., Yilmazer C., Gurler H. N., Karahalil E., Germec M., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202111. Mannooligosaccharide production by ß-mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B., Başmak S., Ozcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz G., et al.
Journal Of Food Processing And Preservation , cilt.45, sa.8, ss.1-11, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202112. Scale-up processing with different microparticle agent for ß-mannanase production in a large-scale stirred tank bioreactor
Gürler H. N., Erkan S. B., Ozcan A., Yılmazer C., Karahalil E., Germeç M., et al.
Journal Of Food Processing And Preservation , cilt.45, sa.8, ss.1-12, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202113. Applicability of recombinant Aspergillus sojae crude mannanase enzyme in carrot juice production
GÜRLER H. N., YİLMAZER C., ERKAN S. B., OZCAN A., YATMAZ E., Oziyci H. R., et al.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202114. Effect of furfural concentration on ethanol production usingSaccharomyces cerevisiaein an immobilized cells stirred-tank bioreactor with glucose-based medium and mathematical modeling
Erkan S. B., YATMAZ E., Germec M., TURHAN İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.45, sa.8, 2021 (SCI-Expanded)
2021
202115. Optimization of mannooligosaccharides production from different hydrocolloids via response surface methodology using a recombinant Aspergillus sojae ß-mannanase produced in the microparticle-enhanced large-scale stirred tank bioreactor
Yılmazer C., Gürler H. N., Erkan S. B., Ozcan A., Hosta Yavuz G., Germeç M., et al.
Journal Of Food Processing And Preservation , cilt.45, sa.8, ss.1-12, 2021 (SCI-Expanded)
2020
202016. Enhancing beta-mannanase production by controlling fungal morphology in the bioreactor with microparticle addition
YATMAZ E., Germec M., Karahalil E., TURHAN İ.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
, cilt.121, ss.123-130, 2020 (SCI-Expanded)
2019
201917. Liquid State Bioreactor
YATMAZ E., TURHAN İ.
ESSENTIALS IN FERMENTATION TECHNOLOGY
, ss.135-168, 2019 (SCI-Expanded)
2017
201718. Effect of different fermentation strategies on beta-mannanase production in fed-batch bioreactor system
Germec M., YATMAZ E., Karahalil E., TURHAN İ.
3 BIOTECH
, cilt.7, 2017 (SCI-Expanded)
2016
201619. ENHANCED beta-MANNANASE PRODUCTION FROM ALTERNATIVE SOURCES BY RECOMBINANT ASPERGILLUS SOJAE
YATMAZ E., Karahalil E., Germec M., Oziyci H. R., KARHAN M., DURUKSU G., et al.
ACTA ALIMENTARIA
, cilt.45, sa.3, ss.371-379, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201620. Controlling filamentous fungi morphology with microparticles to enhanced beta-mannanase production
YATMAZ E., KARAHALİL E., Germec M., ILGIN M., TURHAN İ.
BIOPROCESS AND BIOSYSTEMS ENGINEERING
, cilt.39, sa.9, ss.1391-1399, 2016 (SCI-Expanded)
2016
201621. Ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis of tea processing waste for production of fermentable sugar
Germec M., Tarhan K., YATMAZ E., Tetik N., KARHAN M., Demirci A., et al.
BIOTECHNOLOGY PROGRESS
, cilt.32, sa.2, ss.393-403, 2016 (SCI-Expanded)
2014
201422. Mineral composition of pods and seeds of wild and grafted carob (Ceratonia siliqua L.) fruits
Oziyci H. R., Tetik N., TURHAN İ., Yatmaz E., Uçgun K., Akgül H., et al.
SCIENTIA HORTICULTURAE
, cilt.167, ss.149-152, 2014 (SCI-Expanded)
2013
201323. Optimization of ethanol production from carob pod extract using immobilized Saccharomyces cerevisiae cells in a stirred tank bioreactor
Yatmaz E., TURHAN İ., KARHAN M.
BIORESOURCE TECHNOLOGY
, cilt.135, ss.365-371, 2013 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
20191. CONTINUOUS ETHANOL FERMENTATION FROM CAROB POD EXTRACT MEDIUM AT DIFFERENT HYDRAULIC RESIDENCE TIME (HRT)
YATMAZ E.
Gıda , cilt.44, sa.1, ss.93-103, 2019 (Hakemli Dergi)
2018
20182. Carob as a carbon source for fermentation technology
YATMAZ E., TURHAN İ.
BIOCATALYSIS AND AGRICULTURAL BIOTECHNOLOGY
, cilt.16, ss.200-208, 2018 (ESCI)
2017
20173. Using Centrifuge and Ultrafiltration as Downstream Processes for the Concentration of Microbial ß-mannanase Fermentation Media
YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., KARAHALİL E.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , cilt.21, ss.133-136, 2017 (Hakemli Dergi)
2016
20164. Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae
GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.
Scientific Bulletin. Series F. Biotechnologies , cilt.20, ss.269-274, 2016 (Hakemli Dergi)
2015
20155. Hyaluronik Asit ve Fermantasyonla Üretilmesi
Yatmaz E., TURHAN İ.
GIDA , cilt.41, sa.1, ss.1-10, 2015 (Hakemli Dergi)
2015
20156. Concentration of D-pinitol in carob extract by using multi-stage enrichment processes
ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., TETİK N., ARSLAN KULCAN A., Akkoyun T., YATMAZ E., et al.
Gıda , cilt.40, sa.3, ss.125-127, 2015 (Hakemli Dergi)
2012
20127. Fermantasyon Yoluyla Pullulan Üretimi ve Gıda Endüstrisinde Kullanımı
YATMAZ E., TURHAN İ.
Gıda , cilt.37, sa.2, ss.95-102, 2012 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2020
20201. Fermantasyonlarda FDM bazlı üç boyutlu küplerin kullanılabilirliği
YATMAZ E.
International Eurasian Conference on Biotechnology and Biochemistry (BioTechBioChem 2020), Ankara, Türkiye, 16 - 18 Aralık 2020, ss.429-435, (Tam Metin Bildiri)
2019
20192. Mannooligosaccharide production by mannanase enzyme application from coffee extract
Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20193. The effects of mannanase activity on viscosity in different gums
Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Gürler H. N., Karahalil E., Germec M., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20194. Effects of furfural concentration on ethanol production
Erkan S. B., Germec M., Yatmaz E., Turhan İ.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20195. Effects of mannanase enzyme treatment on yield, beta carotene content and turbidity in the carrot juice production
Gürler H. N., Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Yatmaz E., Turhan İ.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20196. A scale-up processing with different microparticle agent for mannanase fermentation in bioreactor
Gürler H. N., Erkan S. B., Özcan A., Yılmazer C., Karahalil E., Germec M., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2019
20197. Mannooligosaccharides production from different gums using mannanase
Yılmazer C., Erkan S. B., Özcan A., Gürler H. N., Hosta Yavuz H. G., Yatmaz E., et al.
International Conference on Agronomy and Food Science and Technology, İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.1, (Özet Bildiri)
2017
20178. Substrate Specificity and Kinetic Parameters of recombinant Aspergillus sojae ß-mannanase
YATMAZ E., TURHAN İ.
3rd International Congress of Agriculture and Environment, Antalya, Türkiye, 16 - 18 Kasım 2017, ss.80, (Özet Bildiri)
2017
20179. Filamentous Fungus Fermentation to Produce Microbial ß-Mannanase in a Stirred Tank Bioreactor by Adding Microparticle Agents
YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., ILGIN M., KARAHALİL E.
International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.28, (Özet Bildiri)
2017
201710. Using Centrifuge and Ultrafiltration as Downstream Processes for the Concentration of Microbial ß-Mannanase Fermentation Media
YATMAZ E., TURHAN İ., GERMEÇ M., KARAHALİL E.
International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 8 - 10 Haziran 2017, ss.80, (Tam Metin Bildiri)
2016
201611. Kombucha production from coffee extract
Tarhan K., Yatmaz E., Turhan İ.
NABEC, Maine, Amerika Birleşik Devletleri, 31 Ağustos - 03 Eylül 2016, ss.1, (Özet Bildiri)
2016
201612. Fermentation of acid-pretreated tea processing waste for ethanol production using Saccharomyces cerevisiae
GERMEÇ M., TURHAN İ., YATMAZ E., TETİK N., KARHAN M.
The International Conference "Agriculture for Life, Life for Agriculture", Bükreş, Romanya, 9 - 11 Haziran 2016, ss.81, (Tam Metin Bildiri)
2016
201613. Optimization of ultrasound-assisted dilute acid hydrolysis conditions of tea processing waste
Germec M., TARHAN K., YATMAZ E., Tetik N., KARHAN M., DEMİRCİ A., et al.
2016 ASABE Annual International Meeting, Florida, Amerika Birleşik Devletleri, 17 - 20 Temmuz 2016, (Tam Metin Bildiri)
2015
201514. Fermentason ortamında alüminyum oksit kullanılarak rekombinant Aspergillus sojae'nin hücre morfolojisinin kontrolü ve ürettiği enzimin artırılması
Germec M., Karahalil E., Yatmaz E., Turhan İ.
18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 19 Aralık 2015, ss.1, (Özet Bildiri)
2015
201515. Microbial mannanase production with different fermentation methods and characterization of enzyme-produced
Yatmaz E., TURHAN İ., Karaoğlan M., İNAN M., Karahalil E., GERMEÇ M.
Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.19-20, (Tam Metin Bildiri)
2015
201516. Microparticle usage in Aspergillus fermentation: A new approach for enhancing production rates of mannanase in carob extract
Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.
Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.26-27, (Özet Bildiri)
2015
201517. Purification of mannanase from fermentation broth by flocculation, centrifuge and ultrafiltration
Yatmaz E., TURHAN İ., Karahalil E., GERMEÇ M.
Northeast Agricultural & Biological Engineering Conference, Newark, Delaware, Amerika Birleşik Devletleri, 12 - 15 Temmuz 2015, cilt.25, sa.2, ss.20, (Tam Metin Bildiri)
2014
201418. Optimization of Flocculation Conditions Using Chitosan in Mannanase Production
YATMAZ E., KARAHALIL E., GERMEÇ M., TURHAN İ.
European Biotechnology Congress/Journal of Biotechnology, Lecce, İtalya, 15 - 18 Mayıs 2014, cilt.185, (Özet Bildiri)
2014
201419. Farklı çay ekstraktlarından fermentasyonla kombucha çayı üretimi
TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.
4. Geleneksel gıdalar sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.569-572, (Tam Metin Bildiri)
2014
201420. Akdeniz Bölgesi'nde yükselen bir değer: keçiboynuzu
KARHAN M., TURHAN İ., TETİK N., ÖZİYCİ H. R., Arslan Kulcan A., YATMAZ E., et al.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, cilt.1, ss.43-46, (Tam Metin Bildiri)
2013
201321. Effect of different nitrogen sources on mannanase production from carob pod extract using recombinant Aspergillus sojae
YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., TURHAN İ.
VI. International Bioengineering Congress “Human Welfare”, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.96, (Tam Metin Bildiri)
2013
201322. Enhanced mannanase production by using microparticles in recombinant Aspergillus sojae fermentation.
YATMAZ E., KARAHALİL E., GERMEÇ M., TURHAN İ.
VI. International Bioengineering Congress “Human Welfare”, İzmir, Türkiye, 12 - 15 Kasım 2013, ss.97
2013
201323. Siyah çay ekstraktından fermentasyonla kombucha çayı üretimi
TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., GERMEÇ M., KARAHALİL E., et al.
TGDF GIDA KONGRESİ, Antalya, Türkiye, 12 - 14 Kasım 2013, ss.49, (Tam Metin Bildiri)
2013
201324. Effect of Different Tea Extract on Total Phenolic Compounds of Kombucha
TEK S., TARHAN K., AYKUT G., YATMAZ E., TURHAN İ.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.508, (Özet Bildiri)
2013
201325. Organic acid profiles and acidity during Kombucha fermentation of various tea extracts
Tarhan K., Aykut G., Tek S., YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., et al.
The 2nd International Symposium on "Traditional Foods from Adriatic to Caucasus", Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.504, (Özet Bildiri)
2013
201326. Antioxidant Activity of Kombucha Tea From Fruit and Herbal Teas
AYKUT G., TEK S., TARHAN K., YATMAZ E., TURHAN İ.
The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.506, (Özet Bildiri)
2013
201327. Organic Acid Profiles and Acidity During Kombucha Fermentation of Various Tea Extracts
TARHAN K., AYKUT G., TEK S., YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TURHAN İ., et al.
2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Struga/Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, cilt.1, ss.504, (Özet Bildiri)
2012
201228. The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., TETİK N.
Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Aralık 2012, cilt.1, sa.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201229. Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts
YATMAZ E., Oziyci H. R., Tetik N., KARHAN M., TURHAN İ.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42, (Özet Bildiri)
2012
201230. Determination of the optimum growth conditions for Aspergillus sojae pyrG(-) transformed using response surface method
YATMAZ E., TURHAN İ.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39-40, (Özet Bildiri)
2012
201231. Optimization of mannanase production from Aspergillus sojae pyrG(-) transformed using response surface method
YATMAZ E., TURHAN İ.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39, (Özet Bildiri)
2012
201232. The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201233. Decolourization of carob pod extract by using Aspergillus sojae pyrg-transformed
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., Tetik N.
Eurobiotech Agriculture Symposium, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201234. Fermantasyonla Mannanaz Üretiminde Potansiyel Substrat Kaynağı Olarak Keçiboynuzu Ekstraktının Doğrudan Kullanılması
YATMAZ E., TURHAN İ.
Türkiye 11.Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 10 - 12 Ekim 2012, cilt.1, ss.217, (Özet Bildiri)
2012
201235. Keçiboynuzu Ekstraktında Rekombinant Aspergillus sojae kullanılarak Mannanaz Üretimi ve Cevap Yüzey Metodu ile Optimizasyonu
Yatmaz E., TURHAN İ.
Türkiye 11.Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2012, cilt.1, ss.218, (Özet Bildiri)
2012
201236. Keçiboynuzu Ekstraktında Rekombinant Aspergillus sojae’nin Gelişimi Üzerine Şeker İçeriği, Karıştırma ve İnokülasyon Oranının Etkisi
Yatmaz E., TURHAN İ.
Türkiye 11.Gıda Kongresi, Hatay, Türkiye, 1 - 04 Ekim 2012, cilt.1, ss.216, (Özet Bildiri)
2012
201237. Decolourization Of Carob Pod Extract By Using Aspergillus Sojae Pyrg-Transfomed
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., TETİK N.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40, (Özet Bildiri)
2012
201238. Determination Of The Optimum Growth Conditions For Aspergillus Sojae Pyrg- Transformed Using Response Surface Methodology
YATMAZ E., TURHAN İ.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.39-40, (Özet Bildiri)
2012
201239. Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts
YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., KARHAN M., TURHAN İ.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology,, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.42, (Özet Bildiri)
2012
201240. The Effect Of Microbial Growth On Total Phenolic Compounds During Fermentation
DİNÇER C., YATMAZ E., TURHAN İ., KARHAN M.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology, Kayseri, Türkiye, 12 - 14 Nisan 2012, cilt.161, ss.40
2012
201241. Optimization of mannanase production from Aspergillus sojae pyrG- transformed using response surface methodology
Yatmaz E., TURHAN İ.
Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.39, (Özet Bildiri)
2012
201242. Potential uses of microorganisms for D-pinitol purification from carob extracts
YATMAZ E., ÖZİYCİ H. R., TETİK N., TURHAN İ., KARHAN M.
Eurobiotech 2012 Agriculture Symposium, Journal of Biotechnology,, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.161, ss.42, (Özet Bildiri)
2012
201243. The effect of microbial growth on total phenolic compounds during fermentation
DİNÇER C., Yatmaz E., TURHAN İ., KARHAN M.
Eurobiotech 2012 Agricultural Symposium, Türkiye, 1 - 04 Nisan 2012, cilt.1, sa.161, ss.40
2011
201144. Effect of agitation on ethanol production by immobilized Saccharomyces cerevisiae cells in carob pod extract
Oziyci H. R., YATMAZ E., TURHAN İ.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22
2011
201145. Effect of different temperatures on ethanol fermentation from carob pod extract by immobilized Saccharomyces cerevisiae
TURHAN İ., Oziyci H. R., YATMAZ E.
European Biotechnology Congress, İstanbul, Türkiye, 28 Eylül - 01 Ekim 2011, cilt.22, (Özet Bildiri)
Kitaplar
2019
20191. Liquid State Bioreactor
YATMAZ E., TURHAN İ.
Essentials in Fermentation Technology, Berenjian A., Editör, Springer International Publishers, Switzerland, ss.135-168, 2019
Desteklenen Projeler
2022 - 2025
2022 - 2025Barnettozyma populi Y-12728 Mikroorganizması Kullanılarak Farklı Hidrolizatlardan Ksilitol Üretimi, Saflaştırılması ve Kristalleştirilmesi için Üst ve Alt Akım Stratejileri (122O445)
TÜBİTAK Projesi
Öziyci H. R., Karhan M., Yatmaz H. A., Turhan İ., Yatmaz E. (Yürütücü)
2021 - 2024
2021 - 2024Protein Kaynağı ve Et İkame Maddesi Olarak Antalya ve Çevresinde Doğal Olarak Yetişen Lactarius ve Morchella Türlerinin Biyoteknolojik Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Karakaş Budak B. (Yürütücü), Yatmaz E., Akgül H., Öziyci H. R.
2021 - 2024
2021 - 2024
Stevia Rebaudiana Bitkisinin Yeni Tekniklerle Ekstraksiyonu Ve Ekstraktından Farklı Fermentasyon Teknikleriyle Inülinaz Ve Fruktooligosakkarit Üretimi, Ileri Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılan Ve Tanımlanan Bileşenlerinin Kolon Kanserinde Moleküler Mekanistik Çalışmaları
TÜBİTAK Projesi
Yatmaz E., Turhan İ. (Yürütücü), Öziyci H. R., Çimen H., Karhan M.
2021 - 2024
2021 - 2024Stevia Rebaudiana Bitkisinin Yeni Tekniklerle Ekstraksiyonu ve Ekstraktından Farklı Fermentasyon Teknikleriyle Inülinaz ve Fruktooligosakkarit Üretimi, Ileri Kromatografik Yöntemlerle Saflaştırılan ve Tanımlanan Bileşenlerinin Kolon Kanserinde Moleküler Mekanistik Çalışmaları (Proje no: 120M507)
TÜBİTAK Projesi
Karhan M., Turhan İ. (Yürütücü), Yatmaz E.
2020 - 2022
2020 - 2022Seçici Lazer Sinterleme teknolojisi ile üretilen üç boyutlu (3D) kürelerin hücre immobilizasyonu ve etanol fermantasyonunda kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YATMAZ E. (Yürütücü), TURHAN İ., Gürler H. N., Erkan S. B.
2016 - 2018
2016 - 2018Magnezyum silikat kullanılarak Aspergillus sojae'nin hücre morfolojisinin kontrolü ve poligalakturonaz enziminin üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TURHAN İ. (Yürütücü), GERMEÇ M., Karahalil e., YATMAZ E.
Burslar
2012 - 2016
2012 - 2016