Duyurular & Dokümanlar
TOURISM DEMAND, TOURIST MOTIVATION AND TOURIST TYPOLOGIES
Ders Notu
20.03.2020
Main Tourism Attractions and Resources in Turkey
Ders Notu
20.03.2020
Tourism, geography and geographies of tourism
Ders Notu
20.03.2020
TOURIST GUIDANCE
Ders Notu
19.03.2020
TYPOLOGY OF TOURISTS and TOURIST GUIDANCE
Ders Notu
19.03.2020
THE ROLE OF TOURIST GUIDE ON TOUR PLANNING
Ders Notu
19.03.2020
TYPES OF TOURS &QUALITIES OF AN EFFECTIVE TOUR GUIDE
Ders Notu
19.03.2020
Temel Pişirme Teknikleri ve Moleküler Gastronomi
Ders Notu
19.03.2020
Göynük Mutfak Sanatları MYO: Yaratıcı Mutfak Uygulamaları Ders notları 1
Çırpılarak hazırlanan Hamurlar
Ders Notu
19.03.2020
Turizm Fakültesi: Pastacılık ve Çikolata Yapımı dersi: Çırpılarak Hazırlanan Hamurlar 1. Hafta
Pişirilerek Yapılan Hamurlar
Ders Notu
19.03.2020
Eğitim Bilgileri
2010 - 2018
2010 - 2018Doktora
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği, Türkiye
2005 - 2010
2005 - 2010Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri, Türkiye
1999 - 2003
1999 - 2003Lisans
Gazi Üniversitesi, Ticaret Ve Turizm Eğitim Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Eğitimi, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Doktora
Çapraz Akran Öğretimi Modelinin Öğrencilerin Öz Yeterlilik İnançları Üzerindeki Etkisi
Akdeniz Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği
2010
2010Yüksek Lisans
Öğretim Elemanlarının Maruz Kaldıkları Yıldırma (Mobbing) Davranışlarının İşe Yabancılaşmaları Üzerine Etkisi
Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri
Yabancı Diller
C1 İleri
C1 İleriİngilizce
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2019
2019Butik Artisan Ekmek Çeşitleri
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İsmek Fırıncılık ve Pastacılık Okulu
2019
2019Şeker Hamuru ile Süsleme ve Makaron Yapım Teknikleri
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2019
2019Deniz Ürünleri Hazırlama, Pişirme ve Sunum Teknikleri Kursu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü
2018
2018Temel Barista Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İstanbul Gedik Üniversitesi
2018
2018Pastacılık
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Kurumsal Kampüs
2018
2018EU Experience in Molecular Gastronomy
Eğitim Yönetimi ve Planlama
AVİVA Poland
2017
2017Baklava Yapımı
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2017
2017Çikolata Yapımı ve Sunumu
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İsmek Hayat Boyu Öğrenme Merkezi
2016
2016Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Kursu
İş Sağlığı ve Güvenliği
İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü
2015
2015AB Proje Hazırlama Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İstanbul Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü
2015
2015Turkish European Fusion Kitchen
Eğitim Yönetimi ve Planlama
European Academy of Certification and Education
2012
2012Proje Ön Teklifi Hazırlama Eğitimi
Eğitim Yönetimi ve Planlama
İKG PRO
2009
2009ACEP Intensive Programme (Analysis of Comperative Educational Policies) Summer School
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Ulusal Ajans
2007
2007ACEP Intensive Programme (Analysis of Comperative Educational Policies) Summer School
Eğitim Yönetimi ve Planlama
Ulusal Ajans
2002
2002Bilgisayar İşletmeni
Bilişim
Girişim Bilgisayar Kursu
Araştırma Alanları
Sosyal ve Beşeri Bilimler
Davranış Bilimleri
İşletme
Yönetim ve Organizasyon
Turizm ve Otel İşletmeciliği
Eğitim
Mesleki Eğitim
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Eğitimi
Akademik Unvanlar / Görevler
2019 - Devam Ediyor
2019 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi Dr.
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2006 - 2010
2006 - 2010Araştırma Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri Bölümü
Yönetimsel Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorBölüm Kalite Komisyonu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorYüksekokul Yönetim Kurulu Üyesi
Akdeniz Üniversitesi, Göynük Mutfak Sanatları Meslek Yüksekokulu, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü
Verdiği Dersler
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Circular Economy for Sustainability: A Bibliometric Analysis for the Tourism/Hospitality Field
Şahin E., Yiğitoğlu V., Gök Demir Z., Karakaya Ç., Erendağ Sümer F., Güneri B.
Sustainability (Switzerland) , cilt.16, sa.15, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2022
2022A Panoramic Review on Social Media Research in Tourism
YAY Ö., GÜNERİ B., ATABAY E.
Güncel turizm araştırmaları dergisi (Online) , cilt.6, sa.2, ss.115-132, 2022 (Hakemli Dergi)
2022
2022COVID-19 Salgınının Otellerin Mutfak Departmanına Yansımaları: Antalya daki Beş Yıldızlı Otel İşletmeleri Üzerinde Nitel Bir Araştırma (Reflections of the COVID-19 Outbreak on the Hotel Kitchen Department: A Qualitative Research on Five-Star Hotels in Antalya)
GÜNERİ B., YAY Ö.
Journal of Tourism and Gastronomy Studies , cilt.10, sa.1, ss.225-247, 2022 (Hakemli Dergi)
2017
2017Ortaöğretim Kurumlarında Örgütsel Sinizm ve Örgütsel Adaletin Örgütsel Bağlılık Üzerindeki Etkisi
KASALAK G., GÜNERİ B.
Uluslararası Eğitim Bilimleri Dergisi , cilt.4, sa.11, ss.416-434, 2017 (Hakemli Dergi)
2011
2011Öğretim Elemanlarının Maruz Kaldıkları Yıldırma Davranışlarının İşe Yabancılaşmaları Üzerine Etkisi
Aksu T., Güneri B.
e-international journal of educational research , cilt.2, sa.4, ss.28-43, 2011 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2021
2021Turizmde Sosyal Medya Araştırmalarına Panoramik Bir Bakış
YAY Ö., GÜNERİ B., ATABAY E.
21. Ulusal Turizm Kongresi, Balıkesir, Türkiye, 15 Ekim 2021, ss.601-614
0
0Mobbing Ölçeğinin Türkçeye Uyarlanması
GÜZELLER C. O., GÜNERİ B.
1. Ulusal Eğitimde ve Psikolojide Ölçme ve Değerlendirme Kongresi, Ankara, Türkiye, ss.607
2018
2018Mesleki Eğitim Sisteminde Yeni Eğilimler: Çapraz Akran Öğretimine İlişkin Kuramsal Bir Model Önerisi
Güneri B., EHTİYAR V. R.
Ejer 2018 Congress, Antalya, Türkiye, 2 - 05 Mayıs 2018, ss.100
2016
2016The Assessment of The Effect Of Culinary Students' Self-Efficacy Beliefs On The Academic Motivation
Güneri B., KASALAK G.
2nd International Conference on Lifelong Education and Leadership for All (ICLEL), Liepaja, Letonya, 21 - 23 Temmuz 2016, ss.89-96
2015
2015The relationship between high school teachers’ organizational justice perceptions, organizational cynicism and organizational commitment
KASALAK G., GÜNERİ B., KASALAK T. F.
International Conference on Science, SocialScience and Economics, Girit, Yunanistan, 23 Aralık 2015, ss.1
2009
2009Community Service Practices From Primary Education To Higher Education In Turkey: Primary School Teachers Opinions
Çimili GÖK E. B., KASALAK G., GÜNERİ B.
Analysis of Comparative Educational Policies, Linz, Avusturya, 1 - 10 Ağustos 2009, ss.1
2008
2008Moral Education For Primary Pupils: Honesty As A Value
İskele A., Güneri B., KALAĞAN G., Taşkıran B.
Word Council for Curriculum and Instruction (WCCI) on Creating a Global Culture of Peace: Strategies for Curriculum Development and Implementation, Antalya, Türkiye, 2 - 07 Eylül 2008, ss.437-459
2007
2007Career Stages Of Teachers In Turkey
GÜNERİ B., KASALAK G.
Analysis of Comparative Educational Policies, Linz, Avusturya, 2 - 10 Ağustos 2007, ss.21-35
Kitap & Kitap Bölümleri
2023
2023Soslar ve Kremalar
GÜNERİ B., BADEM A.
Tatlı ve Pastacılık, Koç Hakan, Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Yayınevi, Ankara, ss.149-174, 2023
2023
2023Kekler ve Kek Hazırlama Teknikleri
GÜNERİ B.
Tatlı ve Pastacılık, Prof. Dr. Koç Hakan; Öğr. Gör. Altıntaş Bayram, Editör, Akademisyen Yayın Evi, Ankara, ss.219-238, 2023
2022
2022Antalya’ya Ait Yerel Bir Gastronomik Ürün: Bağaça
GÜNERİ B.
Gastronomi Alanında Tematik Araştırmalar 1, Dr. Öğrt. Üy. Yener OĞAN, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.56-63, 2022
2021
2021Turizm İşletmelerinde İşe Yabancılaşma
Güneri B.
Turizm İşletmeleri Perspektifinden Örgütsel Davranış, Prof. Dr. V. Rüya EHTİYAR,Prof Dr. Akın AKSU, Editör, Detay Yayıncılık, Ankara, ss.275-309, 2021
2021
2021Türkiye’de Gastronomi Eğitimi Üzerine Gerçekleştirilen Araştırmalar: Bir Sistematik Derleme
GÜNERİ B.
Gastronomide Sistematik Araştırmalar, Dr. Öğr. Üy. Adem ARMAN; Öğr. Gör. Özkan ERDEM, Editör, Oğlak Yayınlar, İstanbul, ss.39-58, 2021
2021
2021Sokak Lezzetleri Üzerine Bir Sistematik Derleme
GÜNERİ B.
Gastronomi Araştırmaları, Dr. Öğr. Üy. Yener Oğan, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, İstanbul, ss.176-184, 2021
Desteklenen Projeler
2024 - 2024
2024 - 2024Minik Ellerden Yaratıcı Lezzetler
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Arslan F., Güneri B. (Yürütücü), Çağlar R., Yıldız G.
2024 - 2024
2024 - 2024Öğretmenim Kültürünü Tadımla!
Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje
(Proje Özeti)
Arslan F., Saraç G., Çağlar R., Güneri B., Erdem Ö., Atabay E., et al.
2017 - 2018
2017 - 2018