Yenilebilir filmlerin su buharı geçirgenliğinin sıcaklıkla değişiminin incelenmesi


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 1997

Öğrenci: Ahmet Etçi

Danışman: EROL AYRANCI

Özet:

Bu çalışmada, selüloz bazlı yenebilir filmlerin su buharı geçirgenliğine sıcaklığın ve filmlerin yapısına eklenen stearik asit ve çeşitli trigliseritlerin etkisi incelenmiştir. Araştırmanın sonucunda, sıcaklığın artmasıyla yenebilir filmlerin su buharı geçirgenlik hızlarının arttığı, permeans ve permeabilite değerlerinin ise azaldığı görülmüştür. Ayrıca yenebilir filmlerin yapısına eklenen stearik asitin filmlerin su buharı geçirgenliğini azalttığı sonucuna varılmıştır.