Yenebilir gıda filmlerinin nem transfer özellikleri


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Akdeniz Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya, Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 1995

Öğrenci: E. Emel Çetin

Danışman: EROL AYRANCI

Özet:

Bu çalışmada yenebilir gıda filmlerinin nem transfer özellikleri değişik faktörlerin etkisi altmda sistematik biçimde incelenmiştir. Ayrıca filmlerin su buharına karşı bariyer özelliklerinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Araştırma sonucunda, yapısında hidrofilik gruplar içeren filmlerin su buharına karşı oldukça hassas olduğu bulunmuştur. Yüksek bağıl nem ortamında filmlerin su buharı geçirgenlik özelliğinin arttığı da gözlenmiştir. ANAHTAR KELİMELER: Su buharı geçirgenliği, hidrofilik grup, bağıl nem, yenebilir film.