Eğitim Bilgileri
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorDoktora
Akdeniz Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
2015 - 2017
2015 - 2017Yüksek Lisans
Çukurova Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2008 - 2012
2008 - 2012Lisans
Çukurova Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Yaptığı Tezler
2017
2017Yüksek Lisans
Küpte şarap: Ketengömlek üzümünden antik dönem yöntemiyle organik beyaz şarap üretimi
Çukurova Üniversitesi
Yabancı Diller
A2 Temel
A2 TemelFransızca
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorÖğretim Görevlisi
Akdeniz Üniversitesi, Manavgat Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü
2014 - 2015
2014 - 2015Araştırma Görevlisi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Mühendisliği
Verdiği Dersler
Ön Lisans
Ön Lisans
Yeni Gıda İşleme Teknolojileri
Gıda Analizleri
Proses Tasarım
Endüstriyel Mikrobiyoloji
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Laboratuvar Teknikleri
Enstrümental Analiz
Gıda Analizleri I
Meyve Suyu Teknolojisi
Özel Gıdalar Teknolojisi
Endüstriyel Mikrobiyoloji
Laboratuvar Teknikleri
Meyve ve Sebze Teknolojisi
Enstrümental Analiz
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025An Evaluation of Mathematical Modeling of Ethanol Fermentation with Immobilized Saccharomyces cerevisiae in the Presence of Different Inhibitors
Ünsal S. B. E., Tufan H. N. G., CANATAR M., YATMAZ E., YAVUZ İ., Germec M., et al.
Processes
, cilt.13, sa.3, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Xylitol production by Barnettozyma populi Y-12728 with different immobilization strategies
CANATAR M., YATMAZ H. A., TURHAN İ., YATMAZ E.
Innovative Food Science and Emerging Technologies
, cilt.97, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Inulinase and fructooligosaccharide production from carob using Aspergillus niger A42 (ATCC 204447) under solid-state fermentation conditions
CANATAR M., Tufan H. N. G., Ünsal S. B. E., Koc C. Y., Ozcan A., Kucuk G., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.245, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Ethanol production by immobilized Saccharomyces cerevisiae cells on 3D spheres designed by different lattice structure types
Erkan Ünsal S. B., Gürler Tufan H. N., CANATAR M., YATMAZ H. A., TURHAN İ., YATMAZ E.
Process Biochemistry
, cilt.125, ss.104-112, 2023 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2018
2018Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Maya Türü ve Suşunun Biyoetanol Verimine Etkisi.
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)
2018
2018Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde Sıcaklığın Etanol Verimine Etkisi
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018
2018
2018Tatlı Sorgumdan Biyoetanol Üretiminde pH’nın Etanol Verimine Etkisi.
ÜNAL M. Ü., CABAROĞLU T., ŞENER A., YÜCEL C., YÜCEL D., CANATAR M., et al.
2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food, Food Sciences and Technologies, ÇEŞME-İZMİR, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018
2017
2017DETERMINATION OF AROMA COMPOUNDS OF RED WINE MADE FROM A NATIVE GRAPE VARIETY OF KUNTRA GROWN IN GALLIPOLI REGION OF TURKEY
CABAROĞLU T., DARICI M., CANATAR M.
40TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, Sofya, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.367-368
2017
2017QVEVRI WINE: ORGANIC WHITE WINE PRODUCTION FROM KETENGÖMLEK, A NATIVE VARIETY OF CAPPADOCIA-TURKEY, WITH ANCIENT WINEMAKING METHOD
Canatar M., Cabaroğlu T.
40TH WORLD VINE AND WINE CONGRESS, Sofija, Bulgaristan, 29 Mayıs - 02 Haziran 2017, ss.416-417
2014
2014Siyah Çay ve Genel Özellikleri
YABACI KARAOĞLAN S., CABAROĞLU T., SELLİ S., ÇELİK Z. D., CANATAR M., GELEN B.
4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.1008-1012
2013
2013EFFECT OF SEPARATIONS OF FREE RUN AND PRESS FRACTIONS ON THE AROMA AND GENERAL COMPOSITION OF BOĞAZKERE RED WINE
DARICI M., CABAROĞLU T., CANATAR M.
36th World Congress of Vine and Wine, Bükreş, Romanya, 2 - 07 Haziran 2013, ss.1-4
Desteklenen Projeler
2022 - 2025
2022 - 2025